(VIDEO) Šeško dosegel gol na drugi tekmi zapored, Leipzig premagal Union Berlin

STA, M.D.
04.02.2024 20:20

Leipzig je na petem mestu lestvice bundeslige. Vodi Bayer Leverkusen z dvema točkama naskoka pred Bayernom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Slovenski nogometni reprezentant Benjamin Šeško je na zadnji tekmi 20. kroga nemškega prvenstva dosegel gol za Leipzig, saška ekipa je z 2:0 premagala Union Berlin. 

Za Leipzig sta v začetni postavi danes zaigrala oba slovenska nogometaša, Šeško in Kevin Kampl. Rdeči biki so hitro pritisnili in Lois Openda je zadel že v 11. minuti. Že ob koncu prvega dela je imel lepo priložnost tudi Šeško, a je takrat še branil vratar gostov Alexander Schwolow.

V nadaljevanju pa je Šeško tudi prišel do zadetka; v 48. minuti je po prostem strelu in podaji Davida Rauma v kazenski prostor zadel za 2:0. Deset minut zatem je bil natančen še drugič, vendar je bil ob strelu za las v prepovedanem položaju in zadetek ni obveljal. V 72. minuti so Berlinčani ostali z desetimi po rdečem kartonu Christopherja Trimmla. Leipzig je brez težav zadržal prednost do konca, že v sodnikovem dodatku je Xavi Simons stresel še okvir gola. Za Leipzig je bila današnja zmaga prva v koledarskem letu 2024 po treh zaporednih porazih.

V drugi današnji tekmi sta Wolfsburg in Hoffenheim igrala 2:2.

Že v soboto so igrali vsi trije vodilni in bili vsi uspešni, tako da je razmerje na vrhu ostalo nespremenjeno. Nogometaši iz Leverkusna so gostovali pri zadnjeuvrščenem Darmstadtu in zanesljivo slavili z 2:0, oba zadetka je dosegel Nathan Tella. Bayern je imel nekaj več težav z Borussio Mönchenglabach, gosti so povedli, a so pozneje Aleksandar Pavlović, Harry Kane (dosegel je že 24. gol v sezoni) in Matthijs de Ligt poskrbeli za preobrat in zmago s 3:1.

Stuttgart je slavil proti Freiburgu v gosteh z 2:1. Spodrsnilo pa je četrti Borussii Dortmund, ki je v petek v gosteh s Heidenheimom igrala le 0:0.

Na lestvici ima zdaj Bayer 52 točk, Bayern 50, Stuttgart 40, Dortmund 37 in Leipzig 36.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta