Vijoličasti v svoje vrste zvabili mladinca Dinama

ŠR
26.06.2022 13:45

Osemnajstletni Alen Dizdarević je moder dres hrvaških prvakov zamenjal za vijoličastega najtrofejnejšega slovenskega kluba.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Wernig

Kot šestega novinca to poletje v Ljudskem vrtu so Mariborčani predstavili 18-letnega Alena Dizdarevića iz zagrebškega Dinama. Mladi vezist je v pretekli sezoni za drugo ekipo Dinama v drugi ligi zbral dva nastopa. V Mariboru prihod Dizdarevića predstavljajo kot naložbo za prihodnost.

"Naša naslednja poteza je naložba za prihodnost. Med osrednjimi cilji prihodnjega delovanja ostaja vključevanje fantov iz naše nogometne šole k članskemu moštvu, ki so si nabirali nove, dragocene izkušnje tudi med uvodnim delom priprav. Tine Čuk in Luka Poredoš sta kot najaktualnejša pokazala pot, pozorno bomo spremljali nadaljnji razvoj vseh posameznikov, skušamo pa tudi dopolnjevati mlajše selekcije in tako smo izkoristili priložnost, da pripeljemo v Ljudski vrt nadarjenega igralca iz mladinskega pogona zagrebškega Dinama. Alen Dizdarević je bil polnih deset let del tamkajšnje nogometne akademije in verjamemo, da lahko pri nas uspešno nadaljuje razvojno pot. Najprej kot del selekcije U19, nato tudi članske ekipe. Ob sklenitvi dogovora z Dinamom smo z Alenom podpisali triletno pogodbo," je za klubsko spletno stran pojasnil športni direktor Marko Šuler.

"Verjamem, da sem povlekel pravo potezo. Za menoj je deset prijetnih let pri Dinamu in zdaj je čas za nov izziv. Zavedam se, kaj pomeni Maribor v tukajšnjem prostoru, ocenil sem, da je slovenska liga zelo dobra naslednja stopnica na razvojni poti. Prišel sem v urejen, uspešen klub, vsi so me lepo sprejeli. Lahko še igram eno sezono pri mladincih, kar bo dobrodošlo spoznanje za prilagajanje. Za mlade igralce je dobro poskrbljeno, v klubu omogočajo priložnost fantom iz nogometne šole tudi v članski konkurenci. Želim pokazati, kar zmorem, skušal bom upravičiti zaupanje in verjamem, da lahko gre moja razvojna pot v želeno smer," ​je dejal Dizdarević.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta