Vroča Fazanerija: Penala, goli, kartoni ...

ŠR
19.03.2023 19:30

Nogometaši Mure so v derbiju 28. kroga z 2:1 premagali Olimpijo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kai Cipot je odločil derbi v Murski Soboti.
Andrej Petelinšek

Vroče je bilo na derbiju 28. kroga prve lige med nogometaši Mure in Olimpije. Navijači v Fazaneriji so šli skozi vse: uvodno razočaranje ob asistenci VAR-a, preobrat črno-belih, drama z rdečimi kartoni, v kateri so zmaji s še drugo enajstmetrovko skoraj izenačili na 2:2 ... A končalo se je s prekmurskim veseljem, Olimpija pa ima na vrhu lestvice še vedno ogromnih 15 točk naskoka nad Mariborom.

Po igri z roko Ivana Šarića je sodnik Alen Borošak ob pomoči VAR-a dosodil prvo enajstmetrovko za Olimpijo, ki jo je v gol v 12. minuti spremenil Mario Kvesić. Le štiri minute pozneje še en v nizu lepih zadetkov na tekmah prve lige: z dvajsetih metrov je žogo pod prečko spravil 17-letni Niko Kasalo. Namesto naleta opogumljene Mure so gostje dvakrat zadeli vratnico, toda v 40. minuti je le udarilo domače moštvo: po strelu iz kota je žogo v mrežo preusmeril Kai Cipot. Mura se je zdela v velikih težavah, ko je Srđan Kuzmić storil prekršek za rdeči karton in enajstmetrovko. Toda Kvesić jo je zapravil s strelom mimo vrat. V 83. minuti je Olimpija, ko je bil izključen Agustin Doffo, izenačila vsaj moči na igrišču.

Pomemben obračun za evropska mesta na lestvici je v Celju odločila strašna napaka vratarja Domžal Ajdina Mulalića. V 79. minuti mu je po blagem, nenevarnem strelu Gregorja Bajdeta žoga ušla iz naročja in med nogama v gol. Tako Celjani ostajajo štiri točke pred Koprom, ki je moštvo posebne vrste. Doma je izgubilo vse štiri tekme drugega dela prvenstva, točke nabira v gosteh. Tokrat v Sežani, kjer je s sijajnim strelom s 25 metrov spopad odločil Omar Correia. V nepravem trenutku za Gorico se je zbudil Bravo, jo v Šiški premagal z 2:1 in prekinil niz enajstih tekem brez zmage. Strelci: Nejc Mevlja za Gorico (47.), Martin Kramarič (54.) in Tamar Svetlin za Ljubljančane (64.). 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta