Vsi so zmrznili, Britanec pa je užival

UG
17.04.2024 18:53

Valonsko puščico je v nehumanih razmerah osvojil Stephen Williams (Izrael-Premier Tech), med tremi četrtinami pelotona, ki niso videle cilja, tudi edini Slovenec Domen Novak.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izčrpan, toda srečen Stephen Williams
Epa

Kot da skoraj 200-kilometrska trasa z 2800 višinskimi metri in štirimi vzponi, poimenovanimi Stena v Huyu, na vrhu katerega je bil tudi cilj, ne bi bila dovolj težka, kolesarje na Valonski puščici je po soncu in osmih stopinjah na startu v Charleroiju čakal pekel z dežjem, točo in sneženjem. Naš Domen Novak se je v nemogočih razmerah na polovici dirke postavil na čelo pelotona in navil tempo za Švicarja Marca Hirschija, a kaj, ko je kapetan zmrznil, odstopilo pa je celo moštvo Emiratov (kar ni bilo nič čudnega, saj je kar 130 nastopajočih). Verjetno bi bilo z lanskim zmagovalcem Tadejem Pogačarjem drugače, ker se znajde v dežju in mrazu, a to bo lahko prvi kolesar sveta pokazal tudi v nedeljo, ko bo streljaj vstran četrti spomenik sezone, Liege-Bastogne-Liege.

Se je pa tudi tokrat med 175 udeleženci našel nekdo, ki so mu razmere celo ustrezale. Nič čudnega ni, da je bil to Britanec, vajen muhastega vremena, s kapo pod čelado in toplo oblečen, Stephen Williams je vknjižil osmo, največjo zmago v karieri. "Kakšen dan, izčrpan sem, brez besed, vendar srečen. Težek šport je kolesarstvo, težko je zmagovati, še posebej na klasikah. Vedno sem želel priti na to dirko s spodobnimi nogami. Užival sem v tem vremenu. Tristo metrov pred ciljem sem vedel, da lahko zdržim, če si priborim pet, deset sekund prednosti. Nekaj posebnega je zmagati tukaj," je dejal 27-letni član ekipe Izrael-Premier Tech, ki mu je nekaj nasvetov dal tudi predlanski zmagovalec in moštveni kolega Dylan Teuns.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta