Z obrambo iz 90-ih utišati dvomljivce

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
24.04.2024 17:32

Luki Dončiću in ekipi Dallasa je s 96:93 uspel break v Los Angelesu, lov na štiri zmage se v noči na soboto ob 2. uri zjutraj nadaljuje v Dallasu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prvi strelec obeh tekem je tokrat fasciniral predvsem v obrambi.
EPA

Los Angeles Clippers so se odločili, da bodo potopili Dallas. Kljub prepričljivi zmagi na prvi tekmi uvodnega kroga končnice so za drugo iz bolniškega staleža potegnili prvi obraz franšize Kawhija Leonarda, da bi serijo domačih tekem v areni​ Crypto.com, od katere se bodo po koncu sezone poslovili, preživeli brez praske. Ne, se je odločil Luka Dončić. Z 32 točkami spet najboljši strelec je tokrat fasciniral v obrambi. Ne Kawhi Leonard ne Paul George ne James Harden - trije največji zvezdniki ekipe iz Los Angelesa -  niso dosegli niti točke, ko jih je pokrival. Posledično je padel tudi odstotek zadetih trojk Los Angelesa - s 50-odstotne natančnosti na prvi tekmi do 26,7-odstotne na drugi. "Košarka 90-ih v najlepši luči," je relativno nizek končni rezultat pod stotico, 96:93, komentiral trener zmagovalcev Jason Kidd.

"Ponosen sem na svojo igro v obrambi. Tisti, ki me ne marajo, me bodo še naprej kritizirali, a rad igram košarko," Luka Dončić z novo dimenzijo svoje igre skuša utišati še zadnje dvomljivce. A na obrambo so bili tokrat ponosni celo poraženci. "Zelo sem zadovoljen z obrambo, saj Dallas ni presegel 100 točk, a met iz igre nam ni stekel. To ni bila naša najboljša predstava, imamo še veliko rezerve za tretjo tekmo. Prepričan sem, da se nam bo odprlo tudi v napadu," trener Los Angelesa Tyronn Lue že preti pred tretjo tekmo serije, prvo v Dallasu, ki bo v noči na soboto ob 2. uri zjutraj.

Dončić je bil na parketu 46 minut, v napadu pa mu je poleg Kyrieja Irvinga (23 točk) tokrat pomagal tudi P. J. Washington (18), deset točk je prispeval Derrick Jones ml., med strelce pa sta se vpisala le še Dereck Lively II (7) in Nemec Maxi Kleber (6). Med strelci Dallasa zaman iščemo Tima Hardawaya, ki si je sredi druge četrtine zvil gleženj in ga več ni bilo na parket, in Daniela Gafforda, ki je zaradi bolečin v hrbtu igral le devet minut. Ali bosta zaigrala na tretji tekmi, še ni jasno.

Na drugi strani pa v pravi formi po treh tednih neigranja še ni Kawhi Leonard. Za Paulom Georgeom in Jamesom Hardnom (oba po 22 točk) je bil s 15 točkami sicer tretji strelec ekipe, kar pa za dvakratnega najkoristnejšega košarkarja (MVP) finala (2014 in 2019) ni dovolj: "Imel sem dolgo rehabilitacijo, nisem treniral z ekipo. V naslednjih dneh moram veliko nadomestiti. Ujeti moram pravi ritem v napadu. Zdaj lahko normalno tečem. V zadnji četrtini nam ni steklo v napadu, žoga ni krožila. V Dallasu bo zelo glasno v dvorani v petek, zato bo ključna dobra komunikacija."

 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta