Za bankirkami ena lažjih tekem

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
13.12.2023 20:20

Odbojkarice Nove KBM Branika so brez izgubljenega niza odpravile ekipo Grosuplja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pod vodstvom novega trenerja Žige Kosa do zmage
Andrej Petelinšek

Tekma 13. kroga državnega prvenstva odbojkaric je bila za ekipo Nove KBM Branika ena lažjih v sezoni. Na drugi strani mreže je stala vrsta Grosuplja, ki bankirkam niti v enem trenutku tekme ni bila dorasla. To potrjuje tudi rezultat 3:0 (25:13, 25:14, 25:19).

"Zadovoljen sem s tremi točkami in z igro v prvem in drugem nizu, ko so dekleta dobro izvajala začetne udarce in zanesljivo sprejemala enake udarce tekmic. V tretjem nizu je ritem igre upadel, v ogenj sem poslal nekaj odbojkaric, ki ne igrajo veliko, a so si s trudom na treningih zaslužile priložnost," je pojasnil novi trener Branika Žiga Kos.

Trener Mariborčank je na igrišče poslal šesterko Iza Mlakar, Klara Milošič, Ronja Štampar, Tali Lekše, Isa Ramić, Andrea Tišma, v igro pa je kot prosta igralka vstopala Urška Cikač. Po začetnem tipanju in rezultatu 7:7 so Štajerke po dveh asih Mlakarjeve povedle 9:7, nato dosegle še tri točke zapored. Gostje so le tu in tam izpeljale omembe vredno akcijo, po vodstvu Mariborčank 17:11 pa so do konca niza dosegle le še dve točki.

Andrej Petelinšek

V nadaljevanju tekme je trener Kos priložnost za igro ponudil še drugim odbojkaricam, ki sicer ne igrajo pogosto, a se slika na igrišču ni veliko spremenila. Zaostanek ni načel razpoloženja igralk Grosuplja, ki so v tretjem nizu zaigrale zavzeto in ob slabši igri Mariborčank, ki jim je, kot kaže, pojenjala vnema, držale korak z njimi do rezultata 19:18.

"Tekmo smo začeli nezbrano, z nekaj nervoze in to se je v igri poznalo predvsem v prvem nizu. Tudi v drugem igra ni bila boljša, v tretjem pa je bila na želeni ravni. V Mariboru nismo računali na točke, jih pa bomo skušali osvajati na tekmah z ekipami, ki so po kakovosti primerljive z nami," je razložila kapetanka Grosuplja Klavdija Čož.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta