Žan Kranjec znova na stopničkah v Alta Badii: Že ob prihodu v cilj sem bil prepričan v podium

ŠR
18.12.2023 15:33

Kar mu je uspelo včeraj, je ponovil še danes. Najboljši slovenski veleslalomist je stopil na tretjo stopničko, znova je bil razred zase Marco Odermatt.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žan Kranjec se iz Alta Badie odpravlja z dvema tretjima mestoma. 
Reuters

Kar mu je uspelo že v nedeljo, je ponovil še danes. Žan Kranjec je na veleslalomu za svetovni pokal v Alta Badii še enkrat stopil na tretjo stopničko. Razred zase je bil tudi tokrat Švicar Marco Odermatt, ki je slavil šesto zmago na veleslalomih za svetovni pokal zapovrstjo, tretjo v tej sezoni. Med Švicarja in Slovenca se je prebil še Avstrijec Marco Schwarz, ki je za Odermattom zaostal za 1,05 sekunde, Kranjca pa prehitel za 17 stotink.

"Če bi naredil vse idealno, bi bil Odermatt težko dosegljiv. Jaz sem prikazal dve zelo dobri vožnji, Schwarz ni bil daleč in sem zelo zelo zadovoljen. Ob prihodu v cilj druge vožnje sem verjel, da bom na podiumu, v nedeljo nisem bil prepričan," je po svojih 13. stopničkah v karieri in 83. za slovensko smučanje v svetovnem pokalu povedal Žan Kranjec. V finalu je napadel s četrtega mesta, od najboljše trojice po prvi vožnji pa je za njim zaostal Hrvat Filip Zubčić. "Že na startu sem se dobro počutil in nato, ko prevzameš vodstvo z veliko prednostjo, pa je občutek še toliko boljši. Imel sem povsem enako opremo kot dan prej, bil pa je pristop tokrat že v prvo boljši, v drugi sem se nekako še bolje počutil na snegu," je še povedal 31-letnik, ki v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala s 156 točkami zaseda četrto mesto, v boju za veliki kristalni globus pa je šesti. V obeh razvrstitvah je na vrhu Odermatt (300 točk v veleslalomu in 456 skupno).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta