Zaradi spletnega mobinga mlada nogometašica zapušča državo: Moški jo je nadlegoval tudi na ulici

STA, M.R.
22.03.2023 09:55

Mehiška nogometašica Scarlett Camberos zaradi večmesečnega spletnega mobinga in minimalnih posledic za storilca zapušča državo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Scarlett Camberos
Profimedia

V ekipi America iz Ciudada de Mexica so sporočili, da se z ameriškim klubom Angel City že dogovarjajo glede podrobnosti prestopa. Dvaindvajsetletna Scarlett Camberos je poleti postala žrtev spletnega mobinga, storilec pa je kasneje storil še korak naprej in mlado nogometašico zalezoval in nadlegoval tudi na ulici.

Za storjeno so mu izrekli prepoved približevanja, ki pa je storilec ni spoštoval, kaznovan pa je bil z vsega 36-urnim domačim priporom.

Scarlett Camberos
Profimedia

V klubu America poudarjajo, da želijo svoji nogometašici, da se po čustveni plati po vsem doživetem čim hitreje opomore. Opozarjajo pa tudi na neurejeno zakonodajo v Mehiki v zvezi z digitalnim nadlegovanjem.

Prav zaradi milih kazni izrečenih storilcu se je Camberos, ki ima tudi ameriški potni list, odločila, da zapusti Mehiko.

"Iz vsega srca si želim, da bi se situacija v Mehiki spremenila in da nobena ženska ne bi preživljala tega, kar sem doživela sama," je ob slovesu zapisala nogometašica.

Ta je za klub igrala zadnjih 14 mesecev in na 30 tekmah dosegla 16 golov. Zaigrala je tudi za mehiško reprezentanco.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta