Želja po prvi zmagi v rokometni ligi prvakov še vedno tli

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
07.03.2024 06:00

Na zadnji tekmi letošnje podpovprečne evropske sezone Celjane čaka še domača tekma z danskim Gudmejem

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mitja Janc bi lahko ponovil lanski dosežek Aleksa Vlaha in postal najboljši strelec rednega dela lige prvakov.
Andrej Petelinsek

Celjski rokometaši preživljajo težke čase. Drugi del sezone so začeli s porazom v Trebnjem, minuli konec tedna so se z ničlo vrnili iz Kopra, v nedeljo jih čaka derbi v Velenju. Mlada in neizkušena ekipa mora vmes nabrati energijo še za nastope v najelitnejšem evropskem tekmovanju, v katerem v letošnji sezoni, čeprav so bili nekajkrat že precej blizu, na 13 tekmah še niso osvojili točke. Tudi zato si bodo jutri zvečer, ko bo sezona v ligi prvakov za njih končana, po svoje celo oddahnili. "Danci so si prejšnji teden s točko doma zagotovili napredovanje in bodo v Celje prišli neobremenjeni. Seveda pa ni za pričakovati, da bi tekmo odigrali s pol moči, še vedno jim gre za končno razvrstitev v skupini. Mi smo na prvi tekmi že pokazali, da lahko igramo z njimi. Na Danskem smo v zaključku tekme zaradi svoje neizkušenosti izgubili vsaj točko," se je celjski trener Alem Toskić spomnil septembrskega obračuna, na katerem so Celjani še deset minut pred koncem vodili z dvema goloma prednosti.

Toskić, ki letos zavoljo poškodb, bolezni, pa tudi odhodov igralcev iz kluba, nima lahkega dela, priznava, da so igralci z močmi že pri koncu, kar da se je videlo že v Kopru: "A bomo dali vse od sebe, se borili, da tekmovanje zaključimo z dobro predstavo." Borbenosti jim res nihče ne more očitati, tudi nenehne velike želje po vsaj eni evropski zmagi ne. "Zagotovo si želimo tekmovanje končati s točkami na lestvici," je jasen Mitja Janc, ki bi ob še eni izjemni predstavi lahko šel po lanskih stopinjah Aleksa Vlaha in postal najboljši strelec rednega dela lige prvakov. "Vemo, kje so tiste največje nevarnosti Dancev. Igrajo hiter rokomet, na to moramo biti pazljivi in osredotočeni v obrambi. Držati se bomo morali navodil trenerja, odigrati tekmo z malo napakami, in če bomo v zaključku v igri za zmago, potem je vse mogoče," je prepričan Janc, ki je zaradi svojih izjemnih predstav gotovo na radarju številnih evropskih velikanov, pogodba s Celjani pa ga veže do prihodnjega leta.

Od tekme proti pivovarjem si veliko obetajo tudi gostje iz danskega Gudmeja, katerih ekipa je v celoti sestavljena iz skandinavskih igralcev. Z zmago in ob predpostavki, da Montpellier izgubi v Barceloni, bi si zagotovili četrto mesto v skupini B, s tem pa boljše izhodišče v izločilnih bojih, kamor so že uvrščeni. In prav s to miselnostjo so včeraj prek Zagreba pripotovali v Celje ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta