Ženska prva liga: Pomurke začele silovito

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
15.08.2022 18:00

Branilke naslova državnih prvakinj so sredi Ljubljane s kar 4:0 premagale nogometašice Olimpije

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igralka Pomurja Lara Klopčič ovira Ano Milović pri strelu proti vratom.
Žiga Živulovič Jr.

Malokdo je pričakoval, da se bo osrednja tekma prvega kroga državnega prvenstva nogometašic med ekipama ljubljanske Olimpije in None Pomurja Beltinci, ki sta v preteklem prvenstvu bili srdit boj za naslov, končala z visoko zmago Pomurk. Branilke naslova so zmagale s kar 4:0 (2:0) in ob izdatni zmagi prikazale tudi odlično igro, kar je dober obet pred njihovo prvo kvalifikacijsko tekmo lige prvakinj ta četrtek ob 17.30 v murskosoboški Fazaneriji proti irski ekipi Shelbourne.

Na tekmi v Športnem parku Šiška, ki jo je spremljalo 200 gledalcev, je prvi zadetek v 20. minuti dosegla kapetanka Špela Kolbl, drugega pa še pred polčasom branilka Špela Rozmarič. V 70. minuti je bilo že 3:0, ko je po napaki ljubljanske obrambe zadela Sara Makovec, piko na i prepričljivi zmagi v 25. medsebojni tekmi pa je postavila Noelle Vilčnik.

"Tekma je pokazala, da smo trenutno za razred boljše od Olimpije. Odigrale smo jo zavzeto in v visokem ritmu, z nekaj več sreče in zbranosti pa bi lahko dosegle še več zadetkov. Visoka zmaga vliva optimizem pred tekmo proti Shelbournu," se je smejalo Špeli Kolbl. "Opazno je bilo, da so Pomurke pripravljenost načrtovale za kvalifikacije za ligo prvakinj. Poleg tega so tudi bolje telesno pripravljene," je dejal trener Olimpije Matej Bajde.

Ljubljana je v gosteh s 7:0 premagala Ajdovščino (tri zadetke je dosegla Mirjam Kastelec), Cerklje pa so bile doma s 3:0 (dva zadetka je dala Marcela Kos) boljše od ljubljanske ekipe Krim. Tekma Doxakey Ptuj - Radomlje bo v soboto, 20. avgusta. (zg)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta