Zgodovinska točka slovenskih odbojkaric proti nemškim

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
22.09.2023 06:03

Slovenke so na Poljskem v vseh štirih tekmah kvalfikacij za olimpijske igre izgubile, a bile v zadnji na pragu podviga. Čakajo jih še današnji dvoboj s Tajsko (ob 14.30), jutrišnji s Kolumbijo in z Južno Korejo v nedeljo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Naša dekleta igrajo vse boljše in čakajo na prvo zmago. 
Fivb

Slovenske odbojkarice (28. na lestvici FIVB) igrajo prvič v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah. Na turnirju skupine C v Lodžu so odigrale štiri tekme in vse izgubile. Najprej so jih s 3:0 premagale Poljakinje (7.), nato z enakim rezultatom Italijanke (5.), v tretji tekmi so proti olimpijskim zmagovalkam, reprezentanci ZDA (3.), osvojile prvi niz, v četrti pa proti Nemčiji (12.) zgodovinsko točko. Vrsta selektorja Marca Bonitte je včeraj imela prost dan. Danes ob 14.30 se bo merila s Tajsko (13.), jutri ob 11.30 s Kolumbijo (22.) in v nedeljo ob 11.30 z Južno Korejo (33.), najnižje uvrščeno reprezentanco skupine C.

Naša dekleta so bila v četrtem krogu na pragu podviga, četudi je točka zanje velik uspeh. Nemke so zmagale s 3:2 (17:25, 25:21, 19:25, 25:16, 15:12), a so se morale zelo potruditi. Slovenke so z odlično odbojko vodile v nizih 2:1, v petem celo z 10:5, a ko je tekmicam v grlo začela teči voda, jim je uspel zasuk. "Menim, da smo prikazale zelo dobro in borbeno igro, res škoda, da nam ni uspelo osvojiti tudi tekme. V zadnjem nizu so nas tekmice nadigrale z začetnimi udarci, zelo so pritisnile tudi na bloku. Seveda sem razočarana. Zdaj nas čaka Tajska, zelo dobra ekipa, vendar upam na še eno dobro predstavo," je povedala Iza Mlakar, ki je dosegla 24 točk, največ v naši reprezentanci. "Poraz je veliko razočaranje ob vedenju, da je bila tekma domala dobljena. Po visokem vodstvu v petem nizu nismo zmogle dovolj moči, da bi ga pripeljale h koncu. Preveč je bilo tudi napak. Na tekmo proti Nemkam moramo pozabiti in se osredotočiti na prihajajoče obračune ter doseči kakšno zmago," je dejala Sara Najdič (4 točke). Za Slovenijo so na Poljskem igrale še: Pogačar, Pucelj, Lorber Fijok 14 točk, Zatković 1, Šiftar 18, Velikonja Grbac, N. Milošič 11, Mazej, Planinšec 9, Kukman, Banko, Ramić.

Vrstni red po 4. krogu: Italija in ZDA po 12 točk, Nemčija in Poljska po 10, Tajska 2, Južna Koreja, Slovenija po 1, Kolumbija 0.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta