(FOTO) Kako je Maribor pustoval: Šerifi, čarovnice, medicinske sestre, muhe so se lepile na ...

Da Maribor ni ravno mesto, kjer bi bil pustni čas močno zasidran, je bilo opaziti sinoči. Medtem ko so bili klubi z organiziranimi zabavami kar dobro zapolnjeni, sicer v lokalih ni bilo maskiranih gostov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V klub MC v Pekarni je bilo po koncertu skupine Koala Voice rajanje za pusta hrusta. 
Andrej Petelinšek

Potem ko se se na pustno soboto sklenila pustovanja za otroke, so v večernih in nočnih urah na svoj račun prišli odrasli. 

A zasedba mask je po deležih v primerjavi z ostalimi gosti precej nihala. Če je bilo v tistih, kamor so posebej vabili in obljubljali noro pustno zabavo, najti samo maskirane, je bilo drugod mask manj kot polovica. Mariborčani očitno torej potrebujejo spodbudo, zagotovilo, da se bo tam, kamor se odpravljajo, pustovalo. 

Za maskiranje so priljubljeni in priročni tudi liki iz filmov oziroma serij. Na posnetku liki iz Damin gambit, nadaljevanke o šahu. 
Andrej Petelinšek

Če je bila dvorana pri študentskem naselju, kjer so se vrstile zasedbe, nekatere popularne danes, druge pa bolj kakšna tri desetletja nazaj, precej zapolnjena, po mestu ni bilo pustnega vzdušja na ulicah. Na Poštni ulici, ki sicer velja za ulico z največ zabave v mestu, denimo skorajda ni bilo mask. Kvečjemu so tja nekateri zašli, šli preveriti, ali se kaj dogaja. Tam je bila pač običajna (deževna) zimska, nepustna sobota. 

Gotovo ena najbolj izvirnih mask ta večer. Muhe, ki jih zelo privlači rjavi, smrdeči, saj vemo, kaj, a ne? 
Andrej Petelinšek

Zato pa v KGB-ju samo maškare, v prijetni klubski zabavi z dobro glasbo. Vodja lokala Darja Pernat - Doda je povedala, da je to tradicija, ki se ji ne odrečejo. Nekoč so pripravili pustovanje na določeno temo, denim Caffe Rene po seriji Alo', alo', potem pa se je pokazalo, da se gosti raje maskirajo po svojih zamislih. Da domišljija nima meja in da je veliko kreativnosti, se je potrdilo.

Telebajski so še zmeraj aktualni, čeprav jih že lep čas ni na televizijskih zaslonih. 
Andrej Petelinšek

Na plesišču se je tako vrtel France Prešeren med čarovnicami, vilami, pantomimiki, mušketirji ... Posebej pa so izstopale muhe, ki so se lepile na kup kakca. Ena od članic družbe ima posebno veselje do kreiranja mask vsako leto in tako se je domislila tudi te, so povedali. 

Nuna je opravila še hitro spoved pred plesom. 
Andrej Petelinšek

V nekaterih drugih klubih na levem bregu je bilo razmerje med maskiranimi in nemaskiranimi približno pol pol, kar ni pričaralo posebnega pustnega vzdušja, zato pa je bilo na drugi strani, čez most v KC Pekarna že dvorišče polno raznovrstnih mask. Pri Gustavu so vrteli elektronsko glasbo, v klubu MC do rolali trije DJ-ji. Še pred pustno zabavo so v MC-ju nastopili Koala Voice, bolj po naključju je naneslo, da ravno na pustno soboto, je povedal Ramiz Derlić. Na razprodanem koncertu tako sicer še niso prevladovale maske, zato pa kasneje na tako imenovanem prav tako že tradicionalnem Pusta hrusta partyju.

Freddie Mercury je bil ta večer v družbi Fride Kahlo.
Andrej Petelinšek

Na plesišču in okoli šanka, biljarda so se tako vrteli spidermani, medicinske sestre, razne živali, liki iz filmov kot je Hobbit, TV-serije Damin Gambit, prišli so tudi prikupni telebajski, pa Freddie Mercury v družbi Fride Kahlo ... Posebej pa se je v svojo vlogo vživel tudi mladenič, maskiran v starčka. Ob debelih očalih, baretki in palici, na katero se je opiral, seveda ni manjkal časopis Večer, ki ga je nosil zloženega pod pazduho. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta