(FOTO) Salonarji poudarijo eleganco, a udobje je bistveno, pravi oblikovalka unikatne obutve iz Slovenske Bistrice

Natalija Sinkovič
25.07.2024 03:25

Od leta 2013 Ingrid Logar v Slovenski Bistrici uresničuje svoje sanje. Že od nekdaj obožuje modo, posebno čevlje, ki jih je takrat začela oblikovati in izdelovati sama. Nedavno pa je predstavila tudi svojo zadnjo kolekcijo sandalov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ingrid Logar v svoji delavnici in prodajalni, kjer lahko obutev tudi poskusite in naročite.
Andrej Petelinšek

Po izobrazbi ekonomistka torej že dobro desetletje gradi svojo blagovno znamko Čeveljc. Največ in najraje ustvarja obutev za ženske, predvsem ženske salonarje, ki na vsaki ženski poudarijo njeno ženstvenost, prefinjenost in eleganco, pravi. "Začetki so bili kar velik zalogaj, a ker sem si jih res močno želela oblikovati sama, so stvari nekako stekle," pripoveduje Ingrid Logar, ki kar izžareva svojo ustvarjalno strast. Na začetku se je namreč morala priučiti še obrti, kako izdelati unikaten čevelj po meri.

Ingrid Logar, oblikovalka unikatnih čevljev, Slovenska Bisrtrica, nova kolekcija salonarjev. Hči Inja
Peter Hmelak

Kako pa pride do svojih kreacij, kako je letos snovala sandale? "Na zalogi imam precej materiala, ki ga z užitkom kombiniram. Letos sem se usmerila bolj v oblikovanje oglatega sprednjega dela. Ta model se mi zdi izjemno moden in zanimiv. Na sandalu je pomemben res vsak dodatek, ta napravi čevlje unikatne," razlaga oblikovalka, ki dodaja, da so sandali primerni za vse priložnosti, "pomembno je, da se v njih udobno počutimo, zato je treba izbrati pravi model". Pri tem ženskam svetuje, naj nikar ne nosijo visokih pet, če se v njih ne počutijo udobno.

Ingrid Logar s hčerko Injo
Petek Hmelak

"Udobje naj bo vedno na prvem mestu, saj nam daje tudi samozavesten korak v našem prenatrpanem dnevu. Oblikujem tudi nizke sandale, ženske modne natikače, balerinke, škornje gležnarje. Spremljam trende in se prilagajam času ter modnim smernicam. Kombiniram jih z različno višino pet. Za vse okuse. Različne modele imam na zalogi tudi v svojem prodajnem salonu v Špindlerjevi ulici 2 d Slovenski Bistrici, kjer jih je mogoče poskusiti, si jih ogledati in kupiti," pojasnjuje Ingrid Logar, ki pri svojem delu neskončno uživa. Koliko pa so ženske drzne pri izbiri ali še zmeraj bolj posegajo po klasiki? "Največ se jih še zmeraj odloča za črno barvo, s katero potem še kaj pokombiniram. Mislim pa, da smo ženske vedno bolj drzne v obutvi in smo željne čeveljcev, ki štrlijo iz povprečja," pove iz izkušenj.

Čevlji nosijo celo telo, zato se morajo ženske dobro počutiti, če nosijo visoke pete, pravi oblikovalka čevljev. 
Andrej Petelinšek

Vsak njen čevelj mora biti udoben in estetsko dovršen, izdelan iz popolnoma naravnih materialov ter prilagojen željam strank, dodaja. Ob predstavitvi nove kolekcije vsako leto svoje izdelke fotografira, pri tem pa k fotografiranju zmeraj povabi kak model, znano osebo. Letos, kakor tudi že kakšno leto prej, je sodelovala tudi njena hči Inja. "Pri tem se zmeraj zabavamo, ker smo uigrana ekipa. Že nekaj let svoje kolekcije predstavlja tudi skupaj z znano manekenko Bernardo Marovt. Ta sicer živi v Milanu in prihaja v Slovenijo zaradi svojega projekta Bernie Models, v okviru katerega ima v Ljubljani šolo za modele. Junija sva tako z Bernardo izpeljali fotografiranje mojih ročno oblikovanih sandalov. Je izjemno energična in zelo profesionalna ženska. Zame izjemna, kljub svetovni prepoznavnosti stoji trdno na tleh. Čudovito je sodelovati z njo. Ker ima seveda veliko znanja in izkušenj, gre tudi pri fotografiranju vse gladko. Tudi Bernarda pravi, da so sandali izjemno udobni, zato si je dva para tudi naročila in jih odnesla s seboj v Milano, kjer jih bo to poletje nosila," opisuje Ingrid Logar.

Bernarda Marovt je od leta 2019 ambasadorka te obutve. Logarjevo je začutila kot osebnost in spoznala njeno ustvarjalno sposobnost za izdelavo kakovostnih čevljev: "Ingrid obožuje svoje delo, predvsem pa verjame v to, kar dela! Vesela sem, da lahko na neki način pripomorem k razvoju teh unikatnih sandalov svetovnega merila."

Ingrid Logar se rada druži tudi z drugimi bistriškimi ustvarjalkami, ki so se v Slovenski Bistrici povezale v Društvo Kreativna akademija: "V društvo sem se vključila zato, da se povežemo in pokažemo ženske rokodelke in umetnice. Da pokažemo svojo umetnost in ustvarjalnost ter se malo družimo ter delimo svoje ideje druga drugi in si s tem pomagamo."

Nedavno je izdala pravljico Luna in vesolje
Osebni Arhiv

Zamisli, kako izboljšati, izpostaviti posebnost svojih čevljev, ji resnično ne zmanjka. Pred nekaj leti je sodelovala z mariborsko Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko za snovanje posebne pete z lučko, denimo. Njena ustvarjalnost pa se ne konča pri čevljih. Pred kratkih je izšla njena pravljica za otroke Luna in vesolje: "Poleg svojih treh otrok sem spoznala, kako pomembne so zanje pravljice in kako radi jih poslušajo. Otroci so radovedni in imajo bogat domišljijski svet. S prebiranjem pravljic otrokom pa nehote širiš tudi sam svoj domišljijski svet in mimogrede se porodi ideja o pravljici, ki bi jo lahko napisal sam."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta