Gledališka skupina KD Simona Gregorčiča vabi na komedijo: Korenčkovi bodo tokrat peli

DLŽ
24.12.2023 04:41

Gledališka skupina v Veliki Nedelji vsako leto pripravi kar dve gledališki premieri. Zimska bo sedaj, v prazničnem času

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anton Žumbar in Danica Cvetko sta kot glavna igralca tako v gledališke igre kot v organizacijo predstav pritegnila številne domačine.
Arnuga Davorin

Eno postavijo na oder na svojem prizorišču na prostem ob gradu v začetku poletja, drugo v športni dvorani v času božično-novoletnih praznikov. Tokratno zimsko Korenčkovi pojejo bodo premierno odigrali v torek, 26. decembra, in predstave nadaljevali še v sredo, četrtek, petek in soboto. Predstave bodo vedno ob 17. uri v velikonedeljski športni dvorani.

Velikokonedeljski gledališčniki poleti pripravijo predstave na prostem, pozimi pa v športni dvorani.  
Davorin Arnuga

Tudi pod letošnjo zimsko komedijo s petjem se je kot avtor besedila in režiser predstave podpisal Tonček Žumbar. "Glasbena komedija Korenčkovi pojejo je nadaljevanje naše zelo dobro obiskane komedije Korenčkovi. Otroci, ki so bili v prvem delu stari sedem do štirinajst let, so zdaj pet let starejši. Ko so po dolgih letih končno prišli na vrsto za nepovratni denar za mlade družine, s katerim bi radi uredili hišo, in bi se najmlajša hčerka lahko vrnila domov, komisija ugotovi, da do tega denarja niso več upravičeni. In začne se borba, ki je sicer žalostna, pa vendar tudi izjemno zabavna. Ko družina izve, da lahko denar dobijo le, če se udeležijo pevskega tekmovanja in zmagajo, se za družino pričnejo velike priprave na tekmovanje. A kaj, ko otroci že pet let niso prepevali. Bo Korenčkovim uspelo prepričati komisijo?" o zapletu, ki je jedro predstave, pravi režiser Žumbar, ob Danici Cvetko eden od glavnih igralcev.

V predstavi sodeluje več kot 60 članov in članic KD, na odru jih nastopa okrog 30. Igralci govorijo narečno, kar igri daje še poseben šarm in privlačnost. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta