Jubilejni Festival komedije Pekre končan: Občinstvo izbralo Teater Rajhenburški

Bojan Tomažič Bojan Tomažič
26.03.2024 04:00

S podelitvijo nagradj se je zaključil jubilejni, 20. festival komedije, komedijanta festivala sta Andreja Senčar iz Pesnice in Marko Koder iz Kranjske gore. Žirija za naj predstavo izbrala Revizorja Šentjakobskega gledališča

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Organizatorji, Turistično kulturno društvo Pekre, je prejelo priznanje JSKD RS. 
Franc Lajnšič

Preteklo nedeljo so v Pekrah na zaključni prireditvi, na kateri je nastopil Jure Ivanušič, podelili nagrade ljubiteljskega Festivala komedije Pekre, ki je ob petkih in sobotah potekal od prvega marca. Tudi tokrat so predstave imele veliko publike, igralci so bili deležni burnih aplavzov. Žirija občinstva, ki jo je vodila Danila Robič, je za najboljšo predstavo izbrala predstavo Seks in ljubosumnost v izvedbi Kulturnega društva Brestanica – Teatra Rajhenburškega. Zabavno, lahkotno in šaljivo zgodbo, začinjeno z lažmi, razvratom in ljubosumjem, je igralska skupina odigrala sproščeno in brez predsodkov, je utemeljitev odločitve.

Člani Teatra Rajhenburški.
Franc Lajnšič

Strokovna žirija, vodila jo je dr. Melita Kukovec, je za najboljšo predstavo izbrala Revizorja v izvedbi Šentjakobskega gledališča iz Ljubljane. Zaradi dobre režije Ire Ratej in igralcev, ki so s posodobljeno Gogoljevo komedijo opomnili, da se korupcija dogaja tukaj in zdaj. Priznanje za najboljšo režijo je prejela Anica Čuček za režijo komedije Jaz sem pa tako fina v izvedbi Kulturnega društva Vidovo iz Šentvida pri Stični. Besedilo Jovana Sterije Popovića o ovdoveli malomeščanski gospodinji je uspešno prenesla v slovensko okolje, igra je s komičnimi zapleti pokazala na nerealnost nesmiselnih pričakovanj.

Komedijantka festivala je postala Andreja Senčar, ki je v komediji Čaj za dve v izvedbi kuda Marice Kerenčič iz Pesnice igrala upokojeno igralko Jasmino Rudolf, vase zagledano intelektualko, ki se ob preprosti kmečki sostanovalki preobrazi v bolj realno in empatično osebo. Komedijant festivala Marko Koder iz gledališča kulturnega prosvetnega društva Josip Lavtižar iz Kranjske gore je v predstavi Kar v vrsto, prosim, prepričljivo igral novinarja tabloidne revije, ki raziskuje skrivnosti iz preteklosti slavnega para. Posebno priznanje je strokovna žirija podelila Petji Kogovšek za besedilo predstave Tiči, ki jo je izvedlo Gledališče Toneta Čufarja z Jesenic. Govori o spolnosti, a ne presega meja dobrega okusa in ne zaide v vulgarnost. Celovito pokaže razlike med tremi generacijami moških in osvetli ujetost v predsodke do istospolne usmerjenosti, nudizma in starosti, komične situacije v igri zabavajo predvsem ženske.

Naj komedijantka na odru v Pekrah Andreja Senčar in naj komedijant Marko Koder iz Kranjske Gore.
Franc Lajnšič

Ob dvajsetem festivalu je Javni sklad za kulturne dejavnosti organizatorju, Turističnemu kulturnemu društvu Pekre, podelil jubilejno priznanje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta