Kegljaški klub Lokomotiva: Dobro pripravljeni na novo sezono

ŠTR
13.09.2024 03:10

Za priprave na novo sezono so v KK Lokomotiva izvedli dve klubski tekmi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Najboljši na tekmovanjih (z leve): Izet Lemezovič, Avgust Volšek in Denis Dajrič. Zmagovalec obeh tekem Sandi Sajko je bil odsoten.
Arhiv Kluba

Kegljaški klub Lokomotiva iz Maribora, ki je eden najstarejših kegljaških klubov v Sloveniji (ustanovljen je bil leta 1952), je priprave na novo sezono pričel nadvse uspešno. Klub, ki ga že tretji mandat vodi predsednik Milan Mikl, bo v novi tekmovalni sezoni nastopal s štirimi ekipami. Od tega bosta dve ekipi tekmovali na državnem nivoju - ena v prvi B-ligi, druga v tretji državni ligi vzhod, ter dve ekipi v drugi ligi OTS​.

Med pripravami na novo sezono so se v klubu spomnili, kako so tekmovali nekoč. Pred desetletji so namreč tekmovanja potekala po popolnoma drugačnih pravilih kot danes. Takrat so tekmovali po sistemu štirikrat po 50 lučajev mešano. Da bi se tega spet spomnili, se je vodstvo kluba odločilo, da takšno tekmovanje izpeljejo v pripravljalnem obdobju na novo sezono. Poleg tega se je trener prve ekipe Igor Skaza domislil, da se na začetku treningov vsi igralci pomerijo na dveh tekmah po 120 lučajev na polno. Rezultati vseh tekmovalcev so bili na zelo visoki ravni, najboljši med njimi pa so bili naslednji.

V tekmovanju 200 lučajev mešano je bil prvi Sandi Sajko (982 podrtih kegljev), drugi Avgust Volšek (946 kegljev) in tretji Izet Lemezovič (930 kegljev). Tudi v tekmovanju dvakrat 120 lučajev na polno je bil prvi Sandi Sajko (1519 podrtih kegljev) in tudi tukaj drugi Avgust Volšek (1509 kegljev), tretji pa Denis Bajrič (1486 kegljev). Po zaključku tekmovanj sta medalje najboljšim podelila predsednik kluba in športni direktor Erik Haložan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta