Na Ptuju otroci silvestrujejo že dopoldne

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
28.12.2023 09:00

Kaj še prinaša praznični čas za otroke in odrasle v najstarejšem slovenskem mestu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pravljični Ptuj vabi na prireditve in doživetja vse do konca leta. 
Hojka Berlič

V prazničnih dneh je ptujski zavod za turizem s številnimi partnerji pripravil doživetja za vse generacije do zadnjega dneva v letu. Kot pravi Pija Kristan iz tega zavoda, se pod sloganom Ptujčani za Ptuj domačini predstavljajo s kulturo in ustvarjalnostjo, ki jo razvijajo izjemni lokalni glasbeniki in nadobudni mladi upi. V sklopu Ptujske pravljice so program obogatili z nastopi domačih animatorjev ter vokalnih in glasbenih umetnikov.

Praznično rajanje z Eci, peci

Bogat je tudi otroški program. Na Pravljični Mestni trg še vabijo animacije za otroke, predstave, obisk klovna in rajanje. Božični koncert je pripravil David Matići, dan kasneje je nastopil s klovnskimi vragolijami Tomi Gomilšek, včeraj so otroci oblikovali Čarobno knjigo. Danes, 28. decembra, jih ob 17. uri čaka praznično rajanje s kreativnim gledališčem Eci peci, jutri Cirkus Ganibilo z Lutkovnim gledališčem Pupilla, za konec pa v soboto še predstava Katka Škratka v izvedbi Malega velikega teatra.

Za glasbeni program za odrasle so doslej poskrbeli praznični trio Ana Bezjak, Božo Ljubec, Lina Malinger in band ter Ženski pevski zbor Lilith. Nocoj ob 19.30 bodo obiskovalci prisluhnili koncertu skupine BosaZnova, jutri The Schminkersom in v soboto še skupini Drugo dugme.

Ptujski grad
Hojka Berlič

V novo leto z Recesija bandom

Zadnji dan v letu bo ob 10.30 osrednji trg v znamenju otroškega silvestrovanja z Niko Zorjan in Rokom iz BQL. Tradicionalnemu večernemu silvestrovanju na prostem pa bo od 22. ure dajala ritem skupina Recesija band. Sicer pa pestra doživetja čakajo obiskovalce Ptuja vse do konca leta. Ogrejejo in posladkajo se lahko na Prazničnem sejmu, se sprehodijo po okrašenem starem mestnem jedru ali podajo na Pravljično drsališče ali na Pravljični vrtiljak.

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož pa vabi k obisku pod naslovom Poglej v muzej. Praznične dejavnosti bodo za družine še danes in jutri ob 11. uri, ko lahko z muzejskimi kartončki poiščejo umetnine, na katerih so upodobljeni zmaji, in odkrijejo najbolj zanimivo staro pohištvo ali se pridružijo praznično obarvanemu vodstvu po gradu za družine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta