Nagradili zaslužne v občini Pesnica

Anita Kirbiš Anita Kirbiš
29.06.2024 06:00

Občina Pesnica praznuje v spomin na prelomne dogodke v osamosvojitveni vojni. Na svečani prireditvi vsako leto podelijo nagrade.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z leve: župan Gregor Žmak, prejemnika zlatega grba Andrej Klinc, predsednik TD Ovtar Jarenina, in Sabrina Hudales ter podžupan Andrej Ropič
Anita Kirbiš

Občina Pesnica praznuje občinski praznik 27. junija v spomin na leto 1991, ko je bila kolona tankov uspešno ustavljena na barikadah pred Pesnico. Kakor vsako leto je ob začetku zaigrala Mala pihalna godba Neuvirtovi Štajerci, zaplesale so pesniške mažoretke. Župan občine Pesnica Gregor Žmak je pozdravil in nagovoril številne ugledne goste in častne občane Toneta Partljiča, Alfija Nipiča, Jožeta Senekoviča, Srečka Cehnerja. V nagovoru je poudaril, da so vidni prenekateri pozitivni uspehi v občini, ki so odraz dela in truda vseh. Pa vendar so nekateri posamezniki in društva posebno zaslužni, ker so s svojim delom pomembno prispevali k razvoju in ugledu občine na več področjih, je izpostavil. Zato so tudi letos podelili priznanja. Dobitniki županovega priznanja so Dušan Ivičak, Dejan Videčnik, Prijateljsko društvo starodobnikov in Anka Šumenjak. Priznanje Občine Pesnica so prejeli KGZ - Sadjarski center Maribor, Patronažna služba Pesnica ZD Maribor, Peter Kraner, Zvonko Repina in Nogometni klub Jarenina.

Zlati grb Občine Pesnica, ki se podeljuje za življenjsko delo, večletne uspehe ali enkratne izjemne dosežke trajnejšega pomena v občini, sta letos prejela dva. Turistično društvo Ovtar Jarenina za uspešno 30-letno delovanje in pomemben prispevek k razvoju turizma ter prepoznavnosti kraja Jarenina in s tem tudi občine. Za neizmerno predanost, izjemen prispevek k ljubiteljski kulturi in neprecenljivo vlogo v družbenem življenju občine Pesnica je prejemnica zlatega grba tudi Sabrina Hudales.

Zahvali občine sta letos dobili Prostovoljno gasilsko društvo Pernica in Prostovoljno gasilsko društvo Jakobski Dol ob 90-letnici delovanja. Društvi sta pomemben steber gasilske zaščite in pomoči v občini. Proslavo so obogatili domači izvajalci: Eva in Matic Lorbek, violinistka, osmošolka Rebeka z mamo pianistko Barbaro Gajšek, Vokalna skupina Vitis Vitae KUD Marice Kerenčič Pesnica in pianistka Katarina Marko. Zadnja glasbena točka v izvedbi Janje Kraner (ta je tudi povezovala prireditev), Nine Fajertag iz Jakobskega Dola in Žane Gajer za klavirjem pa je nakazala konec letošnje prireditve in čas za čestitke in druženje z nagrajenci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta