Najboljše male sive celice prihajajo s Ptuja

Hojka Berlič Hojka Berlič
06.05.2024 04:00

Osnovnošolci Gabriel Pagliaruzzi, Nik Kozel in Jure Varjačić z OŠ Ljudski vrt so člani letošnje zmagovalne ekipe tekmovanja Male sive celice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sprejem zmagovalne ekipe OŠ Ljudski vrt
Hojka Berlič

Učenci in učitelji ptujske OŠ Ljudski vrt so minuli teden s ponosom sprejeli ekipo učencev, ki je zmagala v finalu tekmovanja Male sive celice. Kot je ob sprejemu dejala ravnateljica Tatjana Vaupotič Zemljič, Male sive celice že vrsto let veljajo za prav posebno tekmovanje, na katerem je treba pokazati res veliko znanja, spretnosti in sposobnosti hitrega razmišljanja: "Zato smo resnično veseli in ponosni, da je naša letošnja ekipa ponovno prepričljivo zmagala v finalu, med 309 ekipami. V vseh dvobojih so bili namreč bistveno boljši tekmovalci." Ob tem je ravnateljica dodala, da se je treba zavedati, da uspehi učencev pridejo na osnovi truda in zanimanja mentorjev, ki z njimi delajo: "Vesela sem, da imamo pri nas res veliko učiteljev, ki delo opravljajo s srcem, vložijo maksimum. Tako je tudi v tem primeru, ko je mentorica vse to in že preteklo leto trdo delala z vsemi učenci in jih motivirala, da so se skupaj pripravili na ta izziv."

Hojka Berlič

Mentorica ekipe je učiteljica Simona Hajnal, ki je ob tem povedala, da je že sama izbira kandidatov za to tekmovanje silno težka, saj je ekipa sestavljena iz treh učencev, enega iz sedmega razreda, drugega iz osmega in tretjega iz devetega razreda.

Tudi sama je poudarila, da so s pripravami začeli že preteklo šolsko leto: "Zbrali smo ekipo, delali na daljavo, septembra pa so se začela predtekmovanja, na katerih smo bili uspešni. Nato pa smo se vsakodnevno pripravljali uro, dve. Zbrali smo temo, o kateri smo razpravljali, pripravili naloge, kot so na tekmovanju. Predvsem je pri tem pomembno, da se znajo učenci dopolnjevati, si pomagati in si svetovati." Učenci s tem pridobijo veliko znanja, saj gre pri tekmovanju za vsestransko razgledanost na različnih področjih, od fizike, kemije, kemijskih poskusov, raznih fizikalnih eksperimentov, do športnih panog. Ne nazadnje morajo poznati imena znanstvenikov in športnikov.

Hojka Berlič

Že drugo ekipo, ki je v zgodovini šole zmagala na tem tekmovanju, so sestavljali Gabriel Pagliaruzzi, Nik Kozel in Jure Varjačić. Kot so povedali, jim zmaga veliko pomeni, tekmovanje pa jim je bilo zelo všeč. Za zmago je bilo zelo pomembno, da so med seboj sodelovali. Še posebej jim je všeč, da so med pripravami na tekmovanje postali zelo dobri prijatelji. "Šola nas je s sprejemom, ki ga je pripravila, zelo presenetila," so še dejali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta