Najstarejša občanka Svete Trojice Katarina Rajšp praznovala 104 leta

MT
22.12.2023 17:00

Še zmeraj živi na svoji domačiji v Zgornjem Porčiču

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavljenka z gosti na praznovanju 104. rojstnega dne
Osebni arhiv

Na domačiji Rajšpovih v Zgornjem Porčiču pri Sveti Trojici v Slovenskih goricah je bilo praznično in veselo, saj je v krogu najdražjih in najbližjih namreč 104. rojstni dan praznovala Katarina Rajšp, najstarejša občanka Svete Trojice. Ob tem častitljivem in visokem življenjskem jubileju so jo obiskali predstavniki Občine Sveta Trojica na čelu z županom Davidom Klobaso. V delegaciji so bili z njim še predstavniki občinske organizacije Rdečega križa in društva upokojencev. Vsi so slavljenki voščili za rojstni dan in ji zaželeli predvsem veliko zdravja in dobre volje, česar pa slavljenki nikdar ni manjkalo.

Katarina je vse življenje povezana s sovenskogoriško zemljo, na kateri je morala trdo delati. Ljubezen do družine in domače zemlje sta jo utrdili v kleno gospodinjo, ki se ni nikoli ustrašila nobenega opravila. Visoko starost preživlja med svojimi domačimi na kmetiji v Zgornjem Porčiču in je polna spominov. Za praznik je poleg dobrih želja in priložnostnih daril prejela simbolčni županov šopek. Dobre volje in iskrenih želja, da bi dočakala tudi okroglih 105 let, pri Rajšpovih ni manjkalo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta