Nova notarka na novi lokaciji

Marjan Toš
04.02.2024 05:00

V Lenartu je z začetkom leta notarsko pisarno prevzela Sabina Caf, ki si je doslej izkušnje nabirala v notarski pisarni v Mariboru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sabina Caf, nova notarka v Lenartu
Ovtar24

Potem ko je dolgoletni notar Miloš Lešnik minulo poletje odšel v zasluženi pokoj in zapustil notarsko pisarno v hiši na Trgu osvoboditve v središču Lenarta, se je sprostilo mesto za ta opravila v Lenartu. Lešnik je poskrbel še za tekoče opravljanje notarskih nalog. Začasno jih je izvajala mariborska notarka Mojca Vertačnik. Medtem pa je tekel razpisni postopek za imenovanje novega lenarškega notarja, po katerem je bila izbrana Sabina Caf. Sveže imenovana notarka, ki je pred tem delala v Mariboru v pisarni notarja Gorazda Šifrerja, je s 1. januarjem začela uradovati v novi notarski pisarni na Partizanski 14 v Lenartu ob regionalni cesti Lenart–Cmurek. Nova ni torej le notarka, ampak tudi prostori notariata.

V zgradbi, kjer je pisarna, to je pri lenarškem gasilskem domu, je bil pred leti Trgovski center Klasek. Sedaj je objekt z velikim parkiriščem lepo obnovljen in v njem je poleg nekaj manjših trgovin tudi več drugih poslovnih prostorov, predvidoma maja naj bi se tja preselila še pošta.

Novi notarki, ki, kot pravi, je dobro začela, v središču Slovenskih goric ne bo zmanjkalo dela. Lokacija nove notarske pisarne pa je v primerjavi s prejšnjo veliko bolj dostopna tudi za starejše in invalide. Uradne ure nove notarske pisarne so vsak dan med tednom od 9. do 12. ure. V ponedeljek, torek in četrtek je pisarna odprta še od 13. do 16. ure, v sredo od 13. do 17. ure ter v petek od 13. do 14. ure.

Stranke prihajajo v njeno pisarno po pravne nasvete in za sestavo najrazličnejših listin – od prodajnih in darilnih pogodb ter klasičnih dednopravnih pogodb do pogodb o preužitku, o dosmrtnem preživljanju in izročilnih pogodb. Na tem območju je tudi veliko prevzemnikov kmetij, ki zdaj urejajo lastništva, da se bodo prijavili na razpise oziroma zaprosili za subvencije. Ljudje potrebujejo tudi overitve že pripravljenih listin in vložitve zemljiškoknjižnih predlogov. Tu so še oporoke, sporazumi o razdelitvi skupnega premoženja med zakonci oziroma zunajzakonskimi partnerji ter razveze zakonske zveze. Dela ima torej več kot dovolj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta