Ob 20-letnici založbe Pivec literarno srečanje v Račah

ŠTR
15.01.2024 10:00

Literarni klub KUD Rače vabi na prvo srečanje v letu 2024, posvečeno bo jubileju mariborske založbe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Knjižnica Rače je prizorišče številnih dogodkov kraju. 
Andrej Petelinšek

Srečanje Literarnega kluba KUD Rače bo v torek, 16. januarja, ob 18. uri v Beli dvorani gradu v Rače. V sodelovanju z Mariborsko knjižnico, Knjižnico Rače in občino Rače - Fram vabijo na predstavitev Založbe Pivec, ki je v preteklem letu praznovala 20 let delovanja. Prehojena pot jim daje motivacijo za doseganje novih ciljev in mejnikov.

V pogovoru, ki ga bo povezoval novinar Stane Kocutar, bosta Milena Pivec in Zala Stanonik osvetlili začetke in prvotno usmeritev založbe, dosežke in vse bogatejši program z obilico uveljavljenih avtorjev z vseh področij. Izvirno in otroško leposlovje na njihovih policah se kiti z imeni, kot so Avgust Demšar, Igor Plohl, Bina Štampe Žmavc, Dragan Potočnik, Vili Ravnjak, Janja Vidmar, Marko Radmilovič, Aleš Šteger, Cvetka Bevc, Marko Kravos, Manica K. Musil, letošnja dobitnica Prešernove nagrade za življenjsko delo Erika Vouk, Milan Dekleva, Josip Osti, Miriam Drev, Tone Partljič in drugi. Mnogi se jim bodo ta večer pridružili. Na dogodku, ki ga bo z glasbeno točko popestril urednik, pisec in glasbenik Boštjan Narat, boste izvedeli tudi, kaj vse še načrtujejo. "Srečno in ustvarjalno 2024 vam voščimo! Lepe urice ob knjigi vam želimo in se veselimo snidenja," so še zapisali v vabilu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta