Občina Markovcih ena redkih s tolikimi zbori. Na reviji zadonela skupna pesem Markovska

Darja Lukman Žunec
10.03.2024 04:00

Odlično obiskana je bila že 10. glasbena revija občine Markovci, ki je tudi navdušila številne obiskovalce.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predstavilo se je enajst skupin.  
Zdenka Čeh

Organizacijo je tokrat prevzelo Folklorno društvo Antona Jožeta Štrafele Markovci oziroma njegova sekcija pevk ljudskih pesmi Kitice. Pri pripravi so sicer sodelovali člani vseh pevskih skupin, ki delujejo pri tem društvu.

Enajst nastopajočih skupin je predstavilo predvsem ljudske pesmi in z ljudskim izročilom povezane skladbe. Markovska občina je ena redkih slovenskih občin, ki ima toliko delujočih glasbenih skupin in zborov. Kako veliko jih je in kako dobro znajo sodelovati, pa so pokazali ob koncu revije, ko so družno zapeli pesem Markovska, ki jo je napisal domačin Daniel Tement.

Šolska telovadnica je bila nabito polna, obiskovalci pa so ob raznolikih sestavih vidno uživali. Vsem vodjem nastopajočih glasbenih skupin in zborov so ob koncu podelili zahvale in manjše bosmane ter jih nagradili z aplavzom.

Na reviji so zapeli Moški pevski zbor Kulturnega društva (KD) Alojza Štrafele, Ljudske pevke, Ljudski godci in pevke ljudskih pesmi Kitice, vsi iz FD Markovci. Zaigrala sta Harmonikarski orkester Modras in godba na pihala občine Markovci, zapeli pa še Mešani cerkveni pevski zbor svetega Marka, otroški pevski zbor Zvonček, mladinska skupina Animatorji in komorni zbor Glasis - vsi delujejo pod okriljem Kulturno-umetniškega društva Markovski zvon, ter ženska pevska skupina Florina iz Kulturnega društva Bukovci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta