Pesnica: Ženske so ob letošnjih praznikih za osrednjega gosta koncerta izbrale Kreslina

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
22.03.2024 03:45

S koncertom Lepa si, ki so ga ponovno izpeljali v poklon materam in ženam, v pesniški občini ohranjajo tradicijo. Tokrat se je na glasbenem dogodku na osrednjem pesniškem trgu zbralo več kot tri tisoč ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Koncert Vlada Kreslina v Pesnici 
Občina Pesnica

Koncert Lepa si, ki ga pesniška občina tradicionalno poklanja vsem materam in ženam, je na osrednji trg v Pesnici pri Mariboru, ki naj bi že kmalu dočakal tudi temeljito prenovo, privabil več kot tri tisoč obiskovalcev. Kako tudi ne bi, potem ko so zbrano množico pošteno ogreli člani ansambla Brloga, tako rekoč domačini, je na oder stopil še legendarni Vlado Kreslin z Malimi bogovi. Z njim je njegove največje uspešnice prepevalo mlado in staro, pevec pa je pred koncertom dejal, da je zanj prav vsak nastop nekaj posebnega in tudi nepozabnega. "In če je odziv obiskovalcev dober, toliko boljše," je dodal, hkrati pa razkril, da v Pesnici sicer še ni imel koncerta, se pa spominja, da je v tem kraju pred leti že bil. 

Prijetna poživitev tudi za okoliške občine

Da na Občini Pesnica znajo poskrbeti za svoje občanke in občane, je bilo slišati tudi med gledalci. Ana Balič se je v Pesnico preselila šele nedavno in je bila nad darilom, koncertom, nadvse navdušena. Spremljala jo je kar cela družina, tudi 16-letna vnukinja Maša, ki sicer Kreslinovih pesmi ne pozna dobro, a ji je bilo všeč sproščeno vzdušje, pa tudi Kreslinova glasba ji je zelo ugajala, še najbolj pa uspešnica Z Goričkega v Piran, nam je še zaupala. Da so koncerti prijetna poživitev ne samo za pesniško občino, temveč tudi za okoliške, je menil Miroslav Horvat, ki se je na koncert pripeljal iz Šentilja, a ima v Pesnici prijatelje, zato mu dogajanje v sosednji občini ni neznano. Nadvse zadovoljen je bil tudi z izjemno pestro vinsko in kulinarično ponudbo na stojnicah, kjer so za jedačo in pijačo poskrbeli Društvo kmečkih žena Jakob, Turistično in vinogradniško društvo Jakob, Turistično društvo Ovtar Jarenina, Turistično društvo Pesnica, Turistična kmetija Puša, Turistična kmetija Protner, Bar Prominent, Domačija Truntič, Čebelarsko društvo Pesnica in Veverička. 

Tudi domačih dobrot na koncertu ni manjkalo.
Občina Pesnica

Na občnih zborih zbirajo predloge

Zadovoljstva ob še eni uspešno izpeljani prireditvi v občini, predvsem pa z izjemno dobrim obiskom koncerta, pa po prireditvi ni skrival niti pesniški župan Gregor Žmak. Povedal je, da v občini že tri leta negujejo tradicijo, da se s koncertom kakšnega priljubljenega slovenskega glasbenega izvajalca poklonijo vsem ženskam, na svoj račun pri tem pa vsekakor pridejo tudi moški. Kot nam je še razkril, je del omenjene tradicijo tudi, da občanke same izberejo, komu bi na koncertu Lepa si rade prisluhnile. "O tem se pogovarjamo na občnih zborih, kjer zbiramo predloge, želje ... Tokrat so si zaželele Vlada Kreslina. Prisluhnili smo jim in njihovo željo tudi izpolnili," je dejal Žmak. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta