Po toči pomagajmo samohranilki in njenim sinovom

Natalija Sinkovič
16.07.2024 15:30

Sabini Zabukovnik, ki ji je neurje močno poškodovalo hišo, je Občina Slovenska Bistrica že zagotovila nadomestno stanovanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Toča je prerešetala streho stanovanjskega dela hiše in objekta ob njej.
Osebni arhiv

Močno neurje s točo, ki je v soboto, 13. julija, prizadelo območje občine Slovenska Bistrica, je hišo samohranilke s tremi otroki uničilo do te mere, da ni več primerna za bivanje. Občina Slovenska Bistrica ji je priskočila na pomoč in zagotovila nadomestno stanovanje.

"V pol ure smo ostali brez doma. Streha je popolnoma uničena, povsod je teklo v prostore, skozi vtičnice in luči, v prostorih smo imeli petnajst centimetrov vode. Vse moramo menjati oziroma prenoviti," je povedala Sabina Zabukovnik, ki s tremi sinovi, starejši ima 17 let, mlajša dvojčka pa 15, živi v Vinarjih v hiši, ki jo je podedovala po babici.

Že med neurjem, ki so ga doživljali v strahu in trepetu, so morali iz hiše črpali vodo, v prostore nastavljati posode, kamor se je stekala deževnica, ki je v notranjost drla od povsod, da bi zavarovali kar največ imetja. Hiša, ki so jo pred kratkim začeli obnavljati, je zdaj popolnoma prepojena z vodo, tudi elektrike ni, zato vsaj začasno ni primerna za bivanje. Občina je družini priskočila na pomoč in ji v blokovskem naselju v Slovenski Bistrici zagotovila nadomestno stanovanje. "Neizmerno sem hvaležna županu oziroma občini, če ne bi dobila tega stanovanja, ne vem, kaj bi," je povedala Zabukovnikova, ki je zaposlena kot socialna oskrbovalka na domu. Hiše žal ni imela zavarovane. Čeprav ima skromne dohodke, so jo pred kratkim začeli obnavljati, zato je za družino udarec še toliko večji, "z otroki smo sami in sama ne bom mogla urediti hiše. Ne bom mogla popraviti, kar je uničeno. Pregledati je treba strope, inštalacijo ... Samo upam lahko na dobre ljudi." Navsezadnje je najpomembnejše, da so vsi živi in zdravi, skuša ostati optimistična v vsej nesreči Sabina Zabukovnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta