Praznično srečanje zelene bratovščine v Dobravi

Marjan Toš
28.06.2024 05:00

Za lovci Lovske družine Dobrava že sedem desetletij uspešne skrbi za naravo in divjad.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
36-članska Lovska družina Dobrava ob 70-letnici pred lovskim domom
Foto Tone

Pri lovskem domu v Dobravi v Slovenskih goricah je bila 15. junija osrednja slovesnost v počastitev 70-letnice uspešnega delovanja Lovske družine Dobrava. V kulturnem programu, ki ga je vodila priljubljena radijska voditeljica Darinka Čobec, so nastopili rogisti Lovske zveze Maribor in lovski harmonikarski orkester iz Kaple na Kozjaku. Zbrane lovce in goste je pozdravil in nagovoril starešina LD Dobrava Franc Slekovec, slavnostni govornik je bil podpredsednik Lovske zveze Slovenije in predsednik Lovske zveze Maribor Marjan Gselman.

Zaslužnim članom so podelili odlikovanja LZS. Prejeli so jih Zoran Belec, Danijel Hojnik, Arnold Perko, Peter Rajniš in Jure Toš (vsi znak za lovske zasluge), Vladimir Druzovič, Rado Gradišnik, Srečko Hojnik, Marjan Kocuvan, Ivan Ljubec in Dominik Slekovec (vsi zlati znak za lovske zasluge), Vlado Steinfelser in Anton Šebart (oba red za lovske zasluge III.stopnje) ter Danilo Muršec in Franc Slekovec (oba red za lovske zasluge II. stopnje). LD Dobrava pa je podelila jubilejne zahvale. Poleg zaslužnih članov so jih prejeli še sosednje lovske družine, pobratena LD Vurmat s Sv. Duha na Ostrem vrhu, Občini Cerkvenjak in Sveta Trojica, LZ Maribor, LKD Maribor in PGD Cerkvenjak, Osek in Sveta Trojica.

Slovesnosti so se udeležili tudi cerkvenjaški župan Marjan Žmavc, predstavniki PGD Cerkvenjak, Osek in Sveta Trojica, praporščaki in delegacije sosednjih lovskih družin in pobratene LD Vurmat s Sv. Duha na Ostrem vrhu in mnogi domačini. Skupaj z lovci so se dalj časa zadržali v prireditvenem šotoru na družabnem srečanju z lovsko kulinarično ponudbo. Praznovanje 70-letnice je bilo vključeno v dogajanje ob občinskih praznikih v Cerkvenjaku in Sveti Trojici. Obe občini sta lovsko družino pri izvedbi tudi podprli in pomagali pri promociji dogodka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta