Pripravili odmevni šolski muzikal Barbie in božič

Hojka Berlič
24.12.2023 04:45

Na OŠ Hajdina združili moči in z dobrodelno prireditvijo zbrali več kot 2500 evrov za šolski sklad

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Povezali so številne talente na šoli.  
Sandi Kelc

Dobrodelna prireditev, mini muzikal Barbie in božič, je bila zelo uspešna. V pripravo in izvedbo muzikala so bili vključeni vsi učenci OŠ Hajdina, otroci iz vrtca in zaposleni. Zamisel za muzikal je dal ravnatelj Mitja Vidovič, ki je z učiteljico Janjo Vidovič napisal scenarij, poskrbela pa sta še za režijo. Skozi zgodbo muzikala, ki so ga osnovali na filmski oživitvi popularnih igračk Barbie in Ken - na odru se je zvrstilo kar trinajst barbik in skupaj še deset Kenov - so obiskovalcem povedali, kaj je v življenju pomembno.

"To je popularna zgodba, čeprav osnovana na liku, ki spremlja že generacije. To sodobno zgodbo smo želeli povezati z vrednotami, h katerim stremimo. Mislim, da nam je kar dobro uspelo," pravi ravnatelj. Združiti toliko talentov v celoto, ki daje pomembno praznično sporočilo, še dodajajo na šoli, ni enostavno. A sami že leta dokazujejo, da jim šola daje veliko več kot le znanje.

Sandi Kelc

V muzikalu so nastopili vsi trije šolski pevski zbori, vse plesne skupine, gimnastičarke in baletnice Kulturnega društva Balans. Z glasbenimi vložki in živo glasbeno podlago njihovim pevcem in zborom se je izkazal šolski ansambel pod vodstvom Primoža Kelenca iz AccordArt, zavod za glasbeno izobraževanje. Poleg že omenjenih likov Ken in Barbie pa je v zgodbi nastopilo še veliko drugih igralcev in statistov ter njihova maskota, čebelica Ajda. V goste je prišla celo popularna glasbena skupina Učiteljice. Svoj pevski talent pa je v nastopu s Kvartetom Bellissimo pokazala tudi letošnja mis Slovenije Alida Tomanič, ki je zbranim razrila izkupiček dobrodelne dražbe kolesarskega dresa šampiona Mateja Mohoriča, podarjenega za dogodek. Skrivni kupec je zanj odštel 666 evrov. Poleg izkupička od dresa so šolski sklad napolnili še s prostovoljnimi prispevki vseh obiskovalcev ter z mini bazarjem božičnih voščilnic, ki so jih izdelali vsi učenci. Skupaj so tako zbrali več kot 2500 evrov.

Nastopila je tudi skupina Učiteljice.
Sandi Kelc

Medtem na šoli napovedujejo, da že imajo zamisel za naslednje leto, ko bodo muzikal najverjetneje izvedli v dveh ponovitvah, ob tem pa skrivnostno dodajajo: "O, Mamma Mia ..."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta