Prvomajsko zborovanje na Zavrhu je bilo spet množično

Marjan Toš
08.05.2024 01:00

Meščani Lenarta in okoličani so tudi letošnji prvi maj praznovali na Zavrhu v Slovenskih goricah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zavrh prvomajski pohod
Askari

Do tamkajšnjega razglednega stolpa generala Maistra in Štupičeve vile z muzejsko zbirko Maister po Maistru so pešačili od Trga osvoboditve v Lenartu mimo jezera Radehova ob Šetarski gmajni preko reke Pesnice in skozi Gradenšak do prizorišča prazničnega dogajanja. Nekateri so pešačili tudi po lepo urejeni novi pešpoti skozi Bükovje in po novih stopnicah do Maistrovega stolpa.

Tam so se ljudje kljub nekoliko slabšemu vremenu družili, si stisnili roke in nazdravili delavskemu prazniku. Organizatorji so poskrbeli za osvežilne pijače in prigrizke ter tudi za živo glasbo, ki je ogrela srca. Tradicionalni prvomajski pohod na Zavrh sta tudi letos organizirala Občina Lenart in Turistično društvo Rudolf Maister Vojanov z Zavrha. Lenartčanom so se na Zavrhu pridružili tudi številni pohodniki iz sosednjih občin osrednjih Slovenskih goric. Nekateri so se med vračanjem z Zavrha ustavili še v Viničarskem muzeju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta