Ptujski božično-novoletni tek in pohod izvedena brez podpore. Za letos bodo še videli, ali bo izveden

Hojka Berlič Hojka Berlič
10.01.2024 04:25

Tradicionalno rekreativno druženje, Ptujski božično-novoletni tek in pohod, ki ga je nekaj navdušencev začelo organizirati v krogu rekreativnih prijateljev v letu 2012, je v minulem decembru ponovno potekal v lastni režiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Utrinek s teka v letu 2022 na Ptuju
Andrej Petelinšek

"Naša dva pomembna partnerja Zavod za šport Ptuj in Občina Hajdina v sodelovanju z Vaško skupnostjo Skorba in Hajdoše sta letos manj motivirana za druženje," so organizatorji, ki se podpisujejo Božiček Ptujski, razloge za to v decembru sporočili na družabnih omrežjih.

Rekreativce so tako pozvali, da na praznični dan samostojnosti in enotnosti letos odtečejo ali prehodijo svojih nekaj kilometrov v domačem okolju ter pošljejo nekaj fotografij za objavo na socialnih omrežjih. "Tradicija bo šla naprej tudi v tem letu, za prihodnje leto pa bomo videli, ali bo dogodek še zanimiv novi ekipi na novoustanovljenem Zavodu Ptuj, ki bo združeval turizem, šport in Center interesnih dejavnosti. Dogodek, ki je imel iz leta v leto več udeležencev v lokalnem okolju in z rekreativci od drugod gotovo ima potencial, ki pa ga bo treba nadgraditi ali pa ugasniti in bo nanj ostal le še lep spomin," je še zapisala ekipa Božiček Ptujski.

V preteklosti se je osemkilometrskega teka ali pohoda, ki se od nekaterih drugih po Sloveniji razlikuje predvsem po poudarku na druženju in netekmovalnosti, udeležilo letno več sto ljubiteljev rekreacije z rdečimi Božičkovimi kapami, med njimi tudi kar nekaj znanih obrazov. Čeprav je tek tokrat potekal neorganizirano, pa je bilo nekaj značilnih kapic kljub vsemu opaziti tudi na tradicionalnem prizorišču starta na Mestnem trgu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta