RTC Jakec Trije kralji: Smučišče z današnjim dnem ne obratuje. Kako naprej?

Branka Bezjak Branka Bezjak
20.02.2024 11:50

Iz smučarskega centra na Treh kraljih so sporočili, da so danes zaprli celotno smučišče, saj trenutne razmere ne dopuščajo smuke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Smučišče Trije kralji na Pohorju je v začetku letošnje sezone pridobilo novo štiridesežnico. 
Andrej Petelinšek

"Obveščamo vas, da smučišče RTC Jakec Trije kralji žal od danes naprej ne obratuje. Zaradi pomankanja snega in visokih temperatur smo bili primorani proge zapreti. Zahvaljujemo se vam za razumevanje," so zapisali na svojo Facebook stran. 

Aleš Juhart: "Takoj, ko bodo razmere dopuščale, začnemo zasneževati."
Andrej Petelinšek

Skorajda celo aktualno smučarsko sezono se že bojujejo s previsokimi temperaturami in tudi inverzijo, ki vsakokrat odnese snežno podlago. "Ena mrzla noč manjka, da bi lahko naredili dovolj zaloge snega," je povedal Aleš Juhart, direktor RTC Jakec Trije kralji. Ali to pomeni že konec zimske sezone? Juhart meni, da ne. Še je optimističen, da bodo temperature v prihodjnih dneh dovolj nizke, da jim bodo omogočale izdelavo umetnega snega. "Nocoj še ne bo tako hladno, kaže pa že za konec tedna nekoliko bolje. Sprotno spremljamo in takoj, ko se bo pokazala možnost, bomo pričeli z zasneževanjem," je dodal. 

Večji del gostov v smučarskem centru predstavljajo šolske skupine.  
Andrej Petelinšek

Zaprtje smučišča je prišlo ob posebej nepravem času, saj je ta teden tudi prvi počitniški teden, prihodnji teden imajo počitnice šolarji v tukajšnjem koncu države. "Nekaj odpovedi smo imeli zaradi slabih snežnih razmer, nekateri pa so kljub temu prišli," je še povedal Juhart. Za prihodnji teden pa vendarle upa, da bodo lahko smučišče spet odprli. 

  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta