(FOTO) Ena najbolj znanih manekenk 90-ih po letih skrivanja pokazala, kako jo je iznakazil lepotni poseg

D.Ži
17.02.2022 11:00

Linda Evangelista, kakršno imate v spominu, ne obstaja več. Je ena redkih na svetu, pri katerih je postopek zamrzovanja maščobe šel zelo po zlu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Linda Evangelista je bila ena od prvotnih supermodelov in v 90. letih je bila med najbolj iskanimi lepoticami na svetu.

Mnogi se je spominjajo po besedah, da iz postelje ne vstane za manj kot 10 tisoč dolarjev, danes pa je situacija precej drugačna. Nekoč ena najbolj fotografiranih žensk na svetu zadnjih pet let živi odmaknjeno, zdaj pa se je odločila odkrito spregovoriti o lepotnem postopku zamrznitve maščobnega tkiva, ki je deformiral njeno telo.

"Rada sem bila na pisti, zdaj pa se bojim, da bom na ulici srečala koga, ki ga poznam. Utrujena sem od skrivanja in sramu. Ne morem več živeti v tej bolečini in končno sem pripravljena spregovoriti," je Linda povedala v velikem intervjuju za revijo People.

"Poskušala sem to popraviti sama, mislila sem, da delam nekaj narobe. Zgodilo se je, da sem nehala jesti, mislila sem, da izgubljam razum. Junija 2016 sem končno obiskala zdravnika, ki mi je rekel, da dieta in vadba ne pomagata," se spominja.

Danes 56-letni Evangelisti so nato diagnosticirali paradoksalno hiperplazijo maščobnega tkiva, redek stranski učinek, ki prizadene zgolj odstotek ljudi, ki se odločijo za metodo CoolSculpting. Proces zamrzovanja povzroči zgostitev in širjenje prizadetega maščobnega tkiva. Po tem je imela tudi dve neuspešni liposukciji.

Profimedia

"Zakaj mislimo, da moramo takšne stvari početi s svojim telesom? Vedno sem vedela, da se bom postarala. In vem, da gredo naša telesa skozi različne procese. A preprosto nisem mislila, da se bo vse tako izteklo," je priznala in dodala, da je zaradi vsega izgubila tudi svojo identiteto.

Profimedia

"Fizično se ne prepoznam, pa tudi kot osebe ne. Ne gledam se v ogledalo, ker nisem več podobna sebi," je povedala Evangelista. "Upam, da se bom znebila sramu in pomagala drugim ljudem, ki so v enakem položaju kot jaz, to je moj cilj," je zaključila.

Tudi kadar ni zelo mrzlo, se trudi svoje od lepotnega posega iznakaženo telo zakriti.
Profimedia

O posegu, ki jo je deformiral, je Linda prvič spregovorila na svojem Instagramu septembra lani. "Danes sem naredila velik korak k odpravljanju krivice, ki sem jo trpela zadnjih pet let, kolikor o vsem molčim. Svojim sopotnikom in vsem, ki se sprašujete, zakaj zadnja leta ne delam, želim povedati o tem."

Uživala je na modni brvi in med ljudmi, danes Linda Evangelista komaj kdaj stopi iz hiše.
Profimedia

"Ta poseg je vse povečal, ne zmanjšal moje telesne maščobe, in me pustil trajno iznakaženo. Niti dve boleči operaciji nista pomagali, ostala pa sem, kot so to mediji dobro opisali - neprepoznavna," je takrat zapisala bivša manekenke, ki je v karieri krasila več kot 700 naslovnic po vsem svetu.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta