Kot bi se ju dotaknil mamin duh: Poslednja želja princese Diane za hip spet povezala Williama in Harryja

D.Ži
30.04.2021 09:58
Le še malo skupnih točk imata danes vnuka britanske kraljice, a vse življenje ju bo povezovala nepozabna poročna obleka njune nesrečne mame.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prvi šolski dan leta 1989. Princesa Diana z dečkoma, ki sta ji pomenila vse na svetu.  
Profimedia

Poročna obleka pokojne princese Diane se po 25 letih za razstavo vrača v Kensingtonko palačo. Gre za projekt Royal Style in the Making, ki bo na ogled od 3. junija naprej. Eno najbolj znanih in nepozabnih oblek sta k razstavi prispevala princesina danes sprta sinova, 38-letni princ William in 36-letni princ Harry. Mamin duh ju je tako vsaj za hip spet povezal. 

29. julij 1981. Dan, ko je ves svet verjel v pravljice. 
Profimedia

Kot razkriva nekdanji kraljičin tiskovni predstavnik Dickie Arbiter, je Diana svojo oporoko zastavila tako, da sta sinova večino njenega premoženja dobila po svojem tridesetem letu, saj se je bala, da bi prej vse zapravila. Poročna obleka je bila nazadnje razstavljena na posestvu Althorp, krasi pa jo čipka, ki je nekoč bila v lasti kraljice Mary in 10.000 biserov. Kljub hudim družinskim sporom ostaja obleka danes v skupni lasti obeh Dianinih sinov in pomeni jima zelo veliko. 

Mallorca, leta 1988. Diana je z otrokoma gostovala pri španski kraljevi družini.
Profimedia

Legendarna pomečkana vlečka poročne obleke je dolga 7,62 metra, pri izdelavi obleke so porabili kar 140 metrov tila. Gre za kreacijo zvezdniškega oblikovalskega dvojca. Elizabeth in David Emanuel sta s to obleko postala del zgodovine, za izdelavo sta imela na voljo le tri mesece, ker so Diano že pestile prehranjevalne motnje, sta jo vmes morala večkrat ožati. Vrednost obleke danes ocenjujejo na okoli 230.000 evrov, zato jo večji del časa hranijo v trezorju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta