Oprah sta lagala v obraz: Na dan prihajajo nove neresnice, ki sta jih natresla Harry in Meghan

D.Ži
26.04.2021 09:20
Intervju leta očitno postaja televizijska parada laži in ne mine teden, da ne bi na dan prišla še kakšna.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Že dolgo ni kak plemiški intervju sprožil takšnega viharja. Načrt princa Harryja in vojvodinje Meghan, da svojim besedam zagotovita kar se da veliko pozornosti, se je izšel. No, skoraj, saj zdaj iz tedna v teden na dan prihajajo laži, ki sta jih natresla Oprah Winfrey, ki jima je med pogovorom na idiličnem vrtu v Montecitu očitno brezpogojno verjela. 

Tako je laž bil tudi njun odgovor na vprašanje, ali sta zakonca ob selitvi v ZDA načrtovala sodelovanje s ponudniki pretočnih vsebin, kot sta Netflix in Spotify. "Nobenega načrta nisva imela," sta odvrnila. "To so nama priporočili šele takrat, ko me je družina prenehala finančno podpirati in sem za varovanje moral plačevati sam," je pojasnil Harry.

Reuters

V uredništvu Mail on Sunday so njune trditve vzeli pod drobnogled in ugotovili, da sta se Harry in Meghan že leto pred selitvijo sestala s tremi glavnimi šefi ponudnika spletnih pretočnih vsebin Quilbi. Gostila sta jih celo v Kensingtonski palači, srečanje pa je dolgo ostalo skrito, kar se v palači sicer redko zgodi. Govorili naj bi celo o konkretnih formatih. Meghan naj bi ponujali oddajo „Princesses & Puppies“ (Princeske in kužki), kar se ji je zdelo žaljivo, čeprav tega ni pokazala. Tako trdi neimenovan, a dobro obveščen vir iz njene bližine. V igri je bila tudi oddaja o trajnostnih pristopih k potovanjem, pa dokumentarec o Harryjevem dobrodelnem delu v Afriki in dokumentarec o naravi, v katerem bi videli njo. Do dogovora s Quibijem na koncu ni prišlo, sta pa leta 2020 zakonca podpisala ekskluzivno, 100 milijonov dolarjev težko pogodbo z Netflixom.

Profimedia

Med intervjujem sta se med drugim zlagala tudi o tem, da sta se tri dni pred uradni poroko v ožjem krogu poročila na kraljevem vrtu, kar je zanikal celo canteburyjski nadškof. Meghan je trdila tudi, da pred poroko o kraljevi družini ni vedela skoraj nič, kmalu pa so se v janovnosti pojavile fotografije Meghan, ki je v mlajših letih pozirala pred Buckinghamsko palačo, znanci pa so trdili, da je vselej bila goreča oboževalka kraljevskih reči. Neštetokrat naj bi si bila ogledala tudi posnetek poroke princa Charlesa in princese Diane. Meghan je trdila, da so ji v zadnjih mesecih nosečnosti z Archiejem povedali, da njen otrok ne bo princ, spotikali naj bi se tudi ob barvo otrokove kože. Podeljevanje in dedovanje nazivov je na Otoku močno vezano na staro tradicijo, ki uporabo prinčevskega naziva omogoča zgolj tistim, ki so v neposrednem nasledstvu prestola. Obtožbe o rasističnih pomislekih pa je kraljeva družina večkrat ostro zavrnila, kar sicer ne zagotavlja, da do tega ni prišlo, a vsaj ogorčenje kraljice in princa Williama se je zdelo iskreno. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta