(VIDEO) Nenavaden prizor: Zala Đurić Ribič bere svojo poezijo in zdi se, da pri tem ne nosi oblačil

D.Ži
08.12.2021 05:30

Mlada umetnica je svojim spletnim sledilcem pripravila zelo intimen performans.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miran Juršič

Zala Đurić Ribič je ženska mnogih talentov in tako brez dvoma hči svojih slavnih staršev. Prvorojenka Branka Đurića in Tanje Ribič že od malih nog kaže veliko zanimanja za umetnost. Poje, igra, že nekaj časa pa piše tudi pesmi. Tokrat je svojim spletnim sledilcem pripravila pravi mali performans, med katerim je zavita v belo odejo recitirala eno od svojih pesmi.

Prizor je pritegnil veliko pozornosti tudi zato, ker so nekateri prepričani, da pod odejo na sebi ni imela prav nobenih oblačil, kar je trenutku dodalo prav posebno intimnost. O domiselnem podvigu se je razpisala tudi sama in vse skupaj pojasnila tako:

"Točno šest let je minilo od izida moje prve pesniške zbirke. Na to zgodnje ponedeljkovo jutro sem šla brat, kar sem pisala takrat. In moram reči, da če takrat nisem vedela, zakaj sem zbirki namenila naslov Zbrka poezije, zdaj vem. Zato, ker nisem bila nič drugega kot ena lepa, blesava zbrka. Pogumna, goreča, izgubljena v iskanju ljubezni. Izgubljena zato, ker sem jo iskala zunaj sebe. Tega se takrat nisem zavedala, naslov sem pač, tako kot preostali del tega dela, skanalizirala. Vse mi je šlo tako zlahka. In kar je zlahka, je ponavadi prav. Sila ni bogu mila. Folk me je spraševal: "od kod ti pogum," "pa ne boš kar v tisk dala nečesa, kar si napisala pri šestnajstih, ne bi premislila malo..." Hvala bogu sem poslušala sebe in obrestovalo se je. Odzivi so bili (in še vedno so) nad vsemi pričakovanji. (Recenzija Borisa A. Novaka je v highlightsih.) Moje pero je drvelo tudi skozi preteklih šest let. Z veseljem najavljam, da se bo počasi zgodila moja druga pesniška zbirka. Iščem še naslov. Budite nježni prema meni. Budite nježni prema sebi! Prihajam. Zbrke pa so ponovno na voljo v knjigarnah in v linku na mojem profilu."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta