Novinar, ki je svetu sporočil, da je princesa Diana mrtva, o groznem večeru: Vse je tako megleno

D.Ži
01.09.2021 11:22
Minilo je že 24 let, kar je umrla takrat najbolj znana in oblegana ženska na svetu. Novinar Kevin Connoli teh žalostnih trenutkov ne bo nikoli pozabil.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Zadnjega avgusta je minilo že 24 let, kar je svet obnemel ob prometni nesreči, po kateri je življenje izgubila britanska princesa Diana, takrat najbolj znana in oblegana ženska na svetu. Novinar, ki je prvi svetu sporočil, da je umrla, se tudi po vseh teh letih še dobro spomni tega večera. 

Profimedia

Bivši britanski novinar in takratni dopisnik iz Pariza Kevin Connolly teh mračnih trenutkov ne bo nikoli pozabil. V intervjuju za britanski The Express je povedal, da so informacije o princesinem stanju takrat prihajale zelo počasi in previdno, saj se francoska policija ni želela prenagliti. "Pozorno smo poslušali francoske oblasti in poskušali dekodirati vsako njihovo izjavo. Policija je bila zelo previdna glede tega, kar je dajala v javnost," pravi Connolly. "Prva konkretna stvar, ki so jo povedali, je bila ta, da gre za valižansko princeso in da je poškodovana, iz tega nismo mogli sklepati, da so njene poškodbe v zgodnjih jutranjih urah bile usodne," se spominja in meni, da so francoske oblasti ob tako veliki tragediji bile prestrašene.

Profimedia

"Vedeli so, kakšen bo odziv na novico o njeni smrti in da bo v hipu obkrožila svet," pravi. A ljudem je bilo to treba povedati. "Vse iz tiste noči je v mojih mislih megleno, do trenutka, ko so se prižgale kamere, sam pa sem v posebnem programu moral narodu povedati, da je princesa Diana mrtva. To je trenutek, ki ga ne bom nikoli pozabil in najbolj se mi je v celotni karieri vtisnil v spomin," pripoveduje. 

Profimedia

Princesa Diana je bila takrat ena najpogosteje fotografiranih žensk na svetu, mediji so jo spremljali na vsakem koraku, tudi usodnega večera, ko se je mercedes, ki ga je vozil Henri Paul, v njem pa je ob princesi sedel tudi ljubimec Dodi Fayed, med begom pred paparaci zaletel v betonski steber pariškega tunela Alma. Fayed in Paul sta bila mrtva na licu mesta, princesa se je nekaj časa še borila za življenje, a nato umrla v bolnišnici. Četrti potnik, telesni stražar Trevor Rees-Jones je bil zelo poškodovan in se večine dogodkov tiste noči ne spominja dobro. Diana bi letos praznovala 60. rojstni dan. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta