52-letniku, na katerega se je spravil župan, so morali pomagati v bolnišnici

STA, Va
17.06.2024 15:31

Osumljeni je učitelj karateja, je izvedel portal Index.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Župan hrvaškega kraja Novi Marof Siniša Jenkač je bil v nedeljo vpleten v verbalni in fizični konflikt z neimenovanim 52-letnikom, so danes sporočili iz varaždinske policijske uprave. Incident se je zgodil okoli 1. ure na parkirišču pred počitniško hišo v kraju Orehovac. 52-letnik je bil tako poškodovan, da so ga oskrbeli v bolnišnici v Varaždinu.

45-letni Jenkač je po konfliktu odšel s kraja dogodka, nato pa se je zglasil na policijski postaji, kjer so ga zaslišali zaradi poskusa povzročitve hude telesne poškodbe, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Policija ni sporočila imen vpletenih v incident, samo njuno starost, je pa 45-letni Jenkač za Hino potrdil svojo vpletenost. Izrazil je obžalovanje.

Hrvaški portal Index je iz neuradnih virov izvedel, da je župan pretepel 52-letnega pripadnika hrvaške vojske. Navedel je še, da je župan učitelj karateja.

Jenkač je že leta aktiven v hrvaški vladni stranki HDZ. Župan Novega Marofa je od leta 2015, bil pa je tudi poslanec v prejšnjem sklicu hrvaškega sabora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta