Anketa: Večina Nemcev podpira obvezno cepljenje

STA, M.R.
05.12.2021 13:25

Rezultati javnomnenjske raziskave, ki jo je za nemško tiskovno agencijo dpa izvedla družba YouGov, so pokazali, da bi skoraj dve tretjini ljudi v Nemčiji podprlo uvedbo obveznega cepljenja proti covidu-19. Kar 63 odstotkov od 2067 anketiranih namreč podpira obvezno cepljenje, 30 odstotkov jih je bilo proti, sedem odstotkov pa jih ni odgovorilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Hamburg

Reuters

Olaf Scholz, ki bo predvidoma v sredo postal novi nemški kancler, je dejal, da namerava februarja ali marca v bundestag predložiti zakonodajo o uvedbi obveznega cepljenja proti covidu-19.

Ko so konec decembra 2020 v Nemčiji prejeli prve odmerke cepiva, je v podobni raziskavi približno 56 odstotkov vprašanih podprlo uvedbo obveznega cepljenja, 33 odstotkov pa jih je bilo proti.

Rezultati raziskave, ki je bila izvedena ta teden, so bili objavljeni po tem, ko je Inštitut Roberta Kocha (RKI) poročal o rahlem upadu števila okužb z novim koronavirusom. V državi so v soboto zabeležili 42.055 novih primerov. Sedemdnevna incidenca na 100.000 prebivalcev je znašala 439,2. Pred tednom dni sta bili ti številki 44.401 oziroma 446,7.

Vendar pa je RKI opozoril, da veliko primerov verjetno ni prijavljenih, saj ima zdravstveno osebje zaradi velikega števila hospitalizacij premalo časa, da bi spremljalo in beležilo vse primere.

Volker Wissing, ki naj bi prihodnji teden z novo nemško vlado prevzel položaj ministra za promet, je zato opozoril Nemce, naj se izognejo božičnemu obiskovanju sorodnikov. "Zima 2021 bo bolj dramatična kot zima 2020. Koronavirusa ne smemo nehati jemati resno," je dejal za časnik Bild am Sonntag in Nemce pozval, naj število stikov zmanjšajo na najmanjšo možno mero.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta