Aprila na južni meji ZDA aretirali skoraj 99.000 migrantov

STA, A.L.
09.05.2019 08:16

Ameriški mejni policisti so aprila ob meji z Mehiko aretirali skoraj 99.000 migrantov, kar je največ od aprila 2007, ko so jih prijeli 104.000 in sedem odstotkov več kot marca letos. Kar 68 odstotkov je bilo otrok ali družin z otroci, ki so bežali iz Srednje Amerike zaradi nasilja in pomanjkanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Številke je na senatnem zaslišanju razkrila šefica mejne službe ZDA Carla Provost, ki je dejala, da gre za humanitarno krizo in krizo varnosti na meji, ki nima primerjave. To nenehno trdi tudi predsednik ZDA Donald Trump, ki želi spremeniti imigrantsko zakonodajo tako, da bodo lahko za neomejen čas brez obtožnice zaprli vsakogar, ki prestopi mejo mimo mejnega prehoda, ne glede na to, če gre za otroke ali družine.
Trump je jezen na svoje lastne države uradnike, na Mehiko, na države Srednje Amerike, iz katerih prihajajo migranti, na demokrate, ki so proti gradnji zidu na meji z Mehiko in vse druge, za katere meni, da so odgovorni za naraščanje priseljevanja v ZDA. Aprila so na meji kot "nesprejemljive" zavrnili 10.167 ljudi, kar je 6,6 odstotka manj kot lani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta