Avtobus, v katerem je bila hrvaška predsednica, udeležen v nesreči z majhnim otrokom

M.R.
11.12.2019 21:12
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović kandidira za še en mandat. Prvi krog volitev bo v nedeljo 22. decembra. (Fotografija je simbolična).
Profimedia

Hrvaški mediji poročajo, da je bil včeraj popoldne predvolilni avtobus, v katerem trenutna hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović potuje po državi in nagovarja volivce, udeležen v nesrečo z vozilo, v katerem je bil majhen otrok. Voznik avtobusa naj bi oplazil avto nato pa odpeljal naprej. Otrok v vozilu je bil poškodovan, poročajo hrvaški mediji. 
Nesreča naj bi se zgodila ob 18.50, voznica osebnega vozila Silvija Soldo pa je za televizijo RTL povedala, da se je nesreča zgodila na ozki in precej neprijetni cesti. "Ni bilo prostora, da bi se lahko umaknila," je povedala in dodala, da je imel voznik osebnega vozila pred njo srečo, ker se je lahko malo bolj umaknil. "Stala sem za tem vozilom, se umaknila kolikor je bilo mogoče v desno, toliko da nisem zgrmela v graben. Povorka je šla mimo, mislim, da sta bila pred avtobusom še dva avtomobila. Oba sta šla mimo, avtobus pa me je oplazil. Poškodovan imam ves levi del vozila, odtrgalo je vzvratno ogledalo, najbolj pa so bila poškodovana zadnja vrata, kjer je sedel otrok. Udaril se je v koleno. Ker ga boli, mora na pregled h kirurgu," je pojasnila voznica. 
Najbolj jo je začudilo, da se ni nihče iz konvoja ustavil, saj je bilo trčenje kar močno. "nihče se ni ustavil in pogledal, kaj se je zgodilo. To se mi zdi neverjetno," je nadaljevala in dodala, da je tudi pozneje ni poklical nihče iz predsedničinega urada. 
Ženska je na kraju poklicala policijo, ki je prišla in opravila ogled kraja dogodka. "To je trajalo okoli dve uri. Drugi policisti pa so odšli v Lobor, kjer je bil avtobus," je povedala. Prepričana je, da krivda ne more biti na njeni strani, saj da je njeno vozilo stalo povsem umaknjeno v desno. 
Sprašuje se, kako bi jim lahko pomagali, če bi se komu zgodilo kaj hujšega. "Mislim, da to res ni bilo lepo," ocenjuje sama. V urad predsednice je poslala tudi pismo, v katerem se je vprašala, kakšno sporočilo s tem ponujajo otrokom. "Če bi jaz povozila psa, bi se ustavila in mu pomagala," je še nadaljevala. 
Policija je za televizijo RTL potrdila, da se je nesreča res zgodila in pojasnila, da se varovana kolona vozil ob manjši nesreči nikoli ne ustavi, ampak se ustavi na prvi mogoči lokaciji, kjer se nato opravi ogled. In tako je bilo po besedah policije tudi včeraj. 
Iz štaba sedanje predsednice pa so sporočili, da bo že jutri njen predstavnik obiskal oškodovano voznico. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta