Biden si ne želi širše vojne na Bližnjem vzhodu

STA
30.01.2024 18:07

Tako je ameriški predsednik odgovoril dopisnikom Bele hiše v Washingtonu, ko so ga vprašali, ali se je že odločil o odgovoru na napad, ki je v nedeljo v Jordaniji zahteval življenja treh ameriških vojakov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Joe Biden je pred novinarje stopil, preden je odpotoval na Florido zbirat donacije v volilnem letu.
Reuters

"Mislim, da na Bližnjem vzhodu ne potrebujemo širše vojne. Tega si ne želim," je dejal. Je pa dodal, da se je že odločil glede odgovora, pri čemer ni šel v podrobnosti.

Američani trdijo, da je napad z brezpilotnim letalom sprožila proiranska skupina v Iraku, uspešen pa je bil zaradi nesrečnega spleta okoliščin. V času, ko se je sovražnikovo brezpilotno letalo bližalo ameriškemu oporišču na severovzhodu Jordanije, so Američani pričakovali vrnitev svojega brezpilotnika in napadalec se je izmuznil skozi obrambo.

ZDA Irana doslej še niso neposredno obtožile za napad in tudi Biden je na vprašanje, ali so vzpostavili neposredno povezavo med napadom in Iranom, odgovoril, da se bodo o tem še pogovarjali. Zatrdil pa je, da je Iran odgovoren v smislu, da zagotavlja orožje tistim, ki so napad izvedli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta