Britanci se spominjajo obletnice smrti kraljice Elizabete II.

J.K.
08.09.2024 15:55

Ob obletnici smrti Elizabete II. so se številni poklonili dolgoletni monarhinji. Britanski premier Keir Starmer je pozdravil 70 veličastnih let njene vladavine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kraljica Elizabeta II. je umrla na današnji dan pred dvema letoma. 
Reuters

V združenem kraljestvu se danes spominjajo pokojne kraljice Elizabete II., ki je umrla pred dvema letoma. Njen sin, kralj Karel III., se je skupaj s kraljico Camillo ob tem udeležil maše v cerkvi Crathie Kirk blizu gradu Balmoral na Škotskem, poletni rezidenci britanskega monarha. 75-letni kralj je te dni nastanjen na svojem posestvu v Aberdeenshiru v Škotskem višavju, kjer je pokojna kraljica 8. septembra 2022 umrla v starosti 96 let.

Kraljičin pogreb je bil do potankosti načrtovan veliko let vnaprej. 
Reuters

Kmalu po prevzemu krone se je Karel III. soočil s težkim obdobjem. Odkrili so mu odkrili in operirali raka na prostati, za rakom pa je zbolela tudi njegova snaha princesa Kate, soproga prestolonaslednika Williama, valižanskega princa. 

Ob obletnici smrti Elizabete II. so se številni poklonili dolgoletni monarhinji. Britanski premier Keir Starmer je pozdravil 70 veličastnih let njene vladavine. "Predanost pokojne kraljice Združenemu kraljestvu in Commonwealthu nas je naučila, da ne glede na izzive, s katerimi se sooča naša država, vrednota služenja vedno vzdrži. V 70 veličastnih letih vladanja je bila v središču življenja tega naroda. Danes počastimo njen spomin," je Starmer zapisal na družbenih omrežjih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta