Britanska policija dobila številne nove namige v primeru Madeleine McCann

STA, M.R.
07.06.2020 18:17

Britanska policija je prejela kakih 400 novih namigov v primeru izginotja Madeleine McCann, ki je kot triletna leta 2007 izginila iz apartmaja v portugalskem kraju Praia de Luz. Zadevo še vedno vodijo kot primer izginotja. "Nobenega trdnega dokaza ni, da je Madeleine živa ali mrtva," so danes povedali pri britanski policiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plača, na kateri se je izgubila sled za takrat triletno Maddie.
Reuters

Na poziv javnosti, ki so ga objavili v četrtek, so prejeli okoli 400 obvestil, tako po telefonu kot prek elektronske pošte.
Nemški preiskovalci domnevajo, da je deklica mrtva. Pred dnevi so v zvezi s tem uvedli preiskavo proti 43-letnemu Nemcu, ki trenutno prestaja dolgoletno zaporno kazen v Kielu in je bil v preteklosti že večkrat kaznovan zaradi spolnih napadov, tudi na otroke.
Po sobotnem poročanju časnika Sun ga je prepoznala ena od britanskih prič. Preiskovalcem naj bi povedala, da ga je videla v bližini apartmaja družine McCann na Portugalskem. Po njenih besedah se je zelo nenavadno obnašal. O njem je govorila že nekaj ur po izginotju Madeleine, ko so ji zdaj pokazali fotografijo osumljenega Nemca, pa je potrdila: "To je moški, ki sem ga videla."

Starša pogrešane Maddie, Kate and Gerry McCann
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta