Britanski poslanci zavrnili razpis predčasnih volitev 12. decembra

STA, GR.G.
28.10.2019 21:11
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boris Johnson
Reuters

Britanski poslanci so zavrnili predlog premierja Borisa Johnsona za razpis predčasnih parlamentarnih volitev 12. decembra. Johnson je po glasovanju napovedal, da bo vložil poseben zakonodajni predlog za razpis volitev na ta datum. Za današnji predlog je sicer glasovalo 299 poslancev, proti pa 70, a je predlog za potrditev potreboval dvotretjinsko večino v 650-članski poslanski zbornici. To pomeni 434 glasov poslancev.
Premier je po zavrnitvi današnjega predloga napovedal vložitev posebnega zakonodajnega predloga za razpis volitev 12. decembra, ki pa bi za potrditev potreboval zgolj navadno večino. Pri tem bi jo lahko podprli manjši opozicijski stranki Liberalni demokrati in Škotska nacionalna stranka, ki sta napovedali podoben predlog zakona za razpis volitev 9. decembra. Ti dve stranki in vladajoči konservativci, ki bi imeli skupaj dovolj glasov, sicer še niso usklajeni. Ne strinjajo se predvsem glede datuma.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta