Državna sekretarka na naslovnici Playboya, kritiki ogorčeni: "Kje je spoštovanje?"

A.L.
03.04.2023 12:24

Članica vladnega aparata, ki je tudi mati dveh otrok, je kritikom na twitterju poslala jasno sporočilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Državna sekretarka v francoski vladi​ Marlene Schiappa se bo pojavila na naslovnici aprilske številke revije Playboy, zaradi česar se je znašla na udaru kritik. Intervju bo obsegal kar 12 strani francoske izdaje, govoril pa bo o pravicah žensk in LGBTQ oseb. Čeprav bo popolnoma oblečena, je njena odločitev, da nastopi v reviji Playboy, požela precej kritik nekaterih politikov, saj prihaja v času velikih družbenih nemirov zaradi Macronove pokojninske reforme.

Po poročanju medijev naj bi jo bila poklicala celo francoska premierka Elisabeth Born in ji dejala, da poziranje za naslovnico Playboya "ni primerno, še posebej v trenutnih okoliščinah". Kritikam se je pridružila Sandrine Rousseau, predstavnica Zelenih, ki je sekretarki poslala ostro sporočilo. "Kje je spoštovanje do Francozov? Do ljudi, ki bodo morali delati še dve leti dlje, ki demonstrirajo, ki te dni ne bodo prejeli plače, ki ne morejo jesti zaradi inflacije. Nimam težav s tem, da so ženska telesa kjerkoli izpostavljena, vendar obstaja družbeni kontekst," je povedala za TV kanal BFM.

Sekretarka, ki je tudi mati dveh otrok, je kritikom na twitterju poslala jasno sporočilo. "Zagovarjam pravice žensk, da s svojim telesom počnejo, kar hočejo: povsod in ves čas. V Franciji so ženske svobodne. Ne glede na to, ali to moti nazadnjaške ljudi ali ne," je zapisala, njena objava pa je dobila štiri milijone ogledov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta