Dunajski heroj: Z nabojem v nogi sem nesel ranjenega policista do reševalcev

M.R.
06.11.2020 10:12

Novinarji hrvaškega spletnega portala 24sata so govorili z migrantoma iz Turčije, ki sta postala junaka ob dunajskem terorističnem napadu, v katerem so bili ubiti štirje ljudje, več pa jih je bilo ranjenih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuetrs

Recep Tayyip Gültekin in Mikail Ozer sta reševala ljudi pred naboji, ki so leteli iz kalašnikovke 20-letnega Kujtima Fejzulaija. Potomec albanskih priseljencev iz Severne Makedonije se je namreč, oborožen z avtomatsko puško, pištolo in mačeto, v ponedeljek okoli 20. ure, en dan pred uvedbo policijske ure podal na strelski pohod po središču avstrijske prestolnice ter streljal vse povprek. 

Napadalec Kujtim Fejzulaj
Reuters

"Slišal sem strele in tekel, prijatelj je bil z menoj. Eno žensko sva odnesla v restavracijo. Storilec je bil tam gori, jaz sem bil spodaj. Meril in streljal je proti meni. Naboj me je zadel v nogo in še vedno je tukaj, je pregloboko, da bi ga odstranili. Še eno starejšo gospo sva umaknila na varno območje. Nato sem ranjenega policista vzel na rame in ga odnesel do reševalnega vozila," omenjeni portal navaja Gultekinovo pričanje. 

Dvojica turških priseljencev je zaradi svojih dejanj hitro postala zelo znana med Dunajčani, ki so ju označili za heroja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta