Dva mrtva na letališču v glavnem mestu Moldavije: Napadalec vzel pištolo policistu in začel streljati

Va, STA, tuje agencije
30.06.2023 19:50

Incident se je zgodil, ko so mu zavrnili vstop v državo blizu meje z Ukrajino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Na letališču v moldavski prestolnici Kišinjov je danes oboroženi napadalec začel streljati, pri čemer sta bila ubita dva človeka. Napadalca je ustavila policija in ga aretirala. V policijski operaciji je bil ranjen in je trenutno na zdravljenju.

Po prvih navedbah medijev so napadalcu, ruskemu državljanu, ki je na letališče prispel z letalom iz Turčije, zavrnili vstop v državo. Ko je bil v spremstvu obmejnih policistov, je enemu od njih vzel pištolo in začel streljati.

Letališče so so po incidentu evakuirali in odpovedali vse polete. 

Portal Pulsmedia je objavil, da naj bi bil napadalec pripadnik skupine ruskih plačancev Wagner, da je na letališču imel talce in da bo obtožen terorističnega dejanja. To o obtožnici drži. Se je pa nato na facebooku oglasil moldavski premier Dorin Recean in sporočil, da je bil napadalec 43-letni državljan Tadžikistana.

Premier je potrdil, da so napadalcu, ki je na letališče prispel z letalom iz Turčije, zavrnili vstop v državo. Ko je bil v spremstvu obmejnih policistov, da bi zapustil državo, je enemu od njih vzel pištolo in začel streljati. Ubil je dva človeka, od tega enega policista, en potnik pa je bil v napadu ranjen.

Policisti so napadalca nato obvladali, pri čemer so ga ranili.

Predsednica države Maia Sandu pa je sporočila, da so moldavske oblasti po streljanju v stanju visoke pripravljenosti.

Letališče so so po incidentu evakuirali in odpovedali vse polete. Po navedbah moldavskega notranjega ministrstva so policisti na letališču že vzpostavili red, a je letalski promet še vedno oviran.

Moldavija je nekdanja sovjetska republika. Leži med Romunijo in Ukrajino.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta