FBI napad na Trumpa obravnava kot poskus atentata

STA, M.D.
14.07.2024 09:15

Predstavniki tajne službe in FBI sprva na skupni novinarski konferenci v podeželskem kraju Butler v Pensilvaniji razkrili podrobnosti o atentatorju ali njegovem motivu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predstavnik FBI Kevin Rojek je spregovoril o prvih podrobnostih atentata na Donalda Trumpa.
Reuters

Ameriški zvezni preiskovalni urad (FBI) je potrdil, da je šlo pri sobotnem napadu na predsedniškega kandidata republikancev Donalda Trumpa za poskus atentata. Identificirali so ga kot 20-letnega Thomasa Matthewa Crooksa iz Pensilvanije. Šlo naj bi za osamljenega strelca. Poleg napadalca je umrla še ena oseba, dve sta bili huje ranjeni.

(VIDEO) Na Trumpa naj bi streljal 20-letnik iz Pensilvanije, ki je bil prijavljen kot volivec republikancev

"To noč se je zgodil poskus atentata na nekdanjega predsednika Trumpa," je dejal predstavnik FBI Kevin Rojek na novinarski konferenci.

Predstavniki tajne službe in FBI sprva na skupni novinarski konferenci v podeželskem kraju Butler v Pensilvaniji razkrili podrobnosti o atentatorju ali njegovem motivu. Povedali pa so, da ni dokazov, da bi šlo za kaj drugega kot osamljenega strelca. "Ni razloga za to, da bi verjeli, da še obstaja kakršna koli nevarnost," je dejal predstavnik pensilvanijske policije.

"Pripadniki tajne službe so napadalca ustrelili in je umrl," pa je povedal tiskovni predstavnik tajne službe Anthony Guglielmi.

Kasneje sta televiziji NBC in CBS ob navajanju izjave FBI poročali, da so napadalca identificirali kot 20-letnega Thomasa Matthewa Crooksa iz Pensilvanije.

Streljal je s strehe poslopja blizu zborovanja in izven zavarovanega območja. Krogla je Trumpa zadela v uho, odpeljali so ga v bolnišnico. Predstavniki njegove kampanje so nato sporočili, da je z njim vse v redu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta