(FOTO) 37-letnika, ki naj bi vohunil za Hongkong, našli mrtvega v parku blizu Londona

A.L.
22.05.2024 11:25

Tuji mediji pišejo, da so se odnosi med Hongkongom in Veliko Britanijo v zadnjih letih poslabšali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Policija preiskuje za zdaj še nepojasnjeno smrt nekdanjega 37-letnega marinca kraljeve mornarice Matthewa Tricketta, čigar truplo so v nedeljo našli zahodno od Londona, je sporočila policija. Trickett se je sicer 13. maja skupaj s še dvema osumljencema pojavil na sodišču Westminster Magistrates' Court, obtožen pa je bil ogrožanja nacionalne varnosti. Vsem trem so odobrili varščino.

Trickett se je 13. maja skupaj s še dvema osumljencema pojavil na sodišču Westminster Magistrates' Court, obtožen pa je bil ogrožanja nacionalne varnosti.
Profimedia

"Tricketta so izpustili proti varščini. Med čakanjem na sojenje se je moral redno javljati policiji," so sporočile oblasti. Obtožnica trojico bremeni, da so med 20. decembrom 2023 in 2. majem 2024 zbirali obvestila, izvajali opazovanje in druge podobne dejavnosti za tujo obveščevalno službo, domnevno naj bi šlo za vohunjenje za Hongkong.

Pred sodiščem.
Profimedia

Tuji mediji pišejo, da so se odnosi med Hongkongom in Veliko Britanijo v zadnjih letih poslabšali.

Preiskovalci na kraju, kjer so našli truplo 37-letnika.
Profimedia

Detektivi prosijo vse, ki so bili v nedeljo popoldne v parku, kjer so moškega našli, da se javijo, če imajo kakršnekoli informacije. Oglasila se je tudi družina pokojnega 37-letnika, poroča BBC. "Žalujemo ob izgubi ljubljenega sina, brata in družinskega člana. Hvaležni bi bili, če bi mediji v tem težkem času spoštovali našo zasebnost in se vzdržali poseganja v naše žalovanje."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta