(FOTO) Del hrvaške Istre zajele obilne padavine, v Dalmaciji več vodnih tromb

STA, A.L.
12.09.2024 12:17

Morje na Hrvaškem je danes v glavnem valovito, piha pa zmeren do močan jugo z občasnimi orkanskimi sunki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Profimedia

Hrvaško je danes dosegla napovedana sprememba vremena, ki je s seboj prinesla dež in nizke temperature. Zahodni del hrvaške Istre so zajele obilne padavine, zaradi katerih je poplavljalo v Umagu, nad morjem pri Zadru pa se je pojavilo več vodnih tromb. Nebo nad Zagrebom je medtem davi razsvetlila spektakularna mavrica.

V Umagu je davi po poročanju hrvaškega portala Istramet.hr padlo več kot 100 milimetrov dežja, zaradi česar so pod vodo številne ceste.

Severovzhod države je že dosegla hladna fronta, Arso za popoldne izdal še oranžni alarm zaradi vetra

V zadrskem akvatoriju so danes opazili več vodnih tromb, ki jih je bilo po ocenah uporabnikov družbenih omrežij celo okoli 20.

Na Facebooku je eden od uporabnikov objavil posnetek vodne trombe pri otoku Molat, drugi pa fotografijo vodne trombe s pogledom proti otokoma Ugljan in Dugi otok, nad katerim so danes sicer zabeležili tudi izjemno veliko udarov strel.

Morje na Hrvaškem je danes v glavnem valovito, piha pa zmeren do močan jugo z občasnimi orkanskimi sunki.

Hrvaški hidrometeorološki zavod je za danes zaradi obilnih padavin in nevarnosti hudourniških poplav izdal oranžno vremensko opozorilo za območje Istre, Kvarnerja, Like, Knina in Dalmacije. Na območju Reke, Dubrovnika in Splita so danes možna tudi silovitejša neurja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta