(FOTO in VIDEO) Število mrtvih raste: V osmih eksplozijah med velikonočnimi mašami in v hotelih na Šrilanki najmanj 290 mrtvih in 500 ranjenih

STA, ČK, VČ
21.04.2019 09:40

Šrilanške oblasti serijo eksplozij obravnavajo kot teroristični napad. Je za napadi radikalna muslimanska skupina NTJ? Nekaj ur po napadih prve aretacije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V bližini letališča v Kolombu so sinoči deaktivirali še eno eksplozivno napravo. Večino od osmih eksplozij so sprožili ljudje bombe, torej samomorilski napadalci. Prvih šest eksplozij je bilo simultanih, dve naknadni. Število smrtnih žrtev je naraslo na 290, 500 je poškodovanih. V eni od akcij v glavnem mestu Šrilanke so umrli trije policisti. Zaradi nedeljskih terorističnih napadov na otoku so aretirali več oseb. Oblasti so potrdile, da so vnaprej obstajale informacije o morebitnih napadih ter da bo potrebno preveriti, zakaj niso bili sprejeti ustrezni ukrepi. Po napadih so razglasili policijsko uro in ugasnili družbene medije.

Reuters
EPA
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta